logo ile fan kontrolü

yılmaz

Üye
Katılım
1 Eki 2006
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar logo ile fan kontrolü yapmak istiyorum nasıl yaparım çalışma sistemi şöyle olucak 10 adet fan var 30 derecede 1. fan 31.5 derecede 2.fan 32 derecede 3.fan yani benim ayarlıyacağım derecelerde fanlarsırayla devreye girip cıkıcak bir veya 2 adet ısı senserü olucak logo ekranındada iç sıcaklığı görücem yardımcı olursanız sevinirim herkeze başarılar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sn.yılmaz
siemens logo+ pt100 modülü ile bir sıcaklık uygulaması yapmıştım.dereceyi logonun ekranında görebiliyorsunuz ama uzun zaman oldu elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.bana özel mesaj yazıp msnyi bırakmanız yeterli
 
Logonun analog giris olabilen inputundan sensörü bağlayabilir ve ölçülen değeri matematiksel skalalandırmaların ardından derece olarak logonu ekranında gösterebilir ve cihazları kontrol amaçlı kullanabilirsin. Ayrıca programı logonun pc programını kullanarak bilgisayarda yapman ve böyle yüklemeni tavsiye ederim. Çünkü böylece programlama daha rahat olur ve daha az hata yaparsın. ( Tecrübeyle Sabittir. :) )
 
Sn. Ankara_Ali ye kesinlikle katılıyorm.
Aynı sıkıntıları ben de yasadım...
 
tavuk çiftliğinde buna benzer bi uygulama yaptım hem daha az maliyetli istiyosan bence 10 tane fan yerne 5 fana invertöt bağlayarak daha net sonuç alabilirsin fanlarda devir ayarı yaarak hem fazla çıkışa ihtiyacında olmayacaktır
 
arkadaşlar konu açılalı baya olmuş ama son mesajlara yönelik yazıyorum.bu sistem pic mcu larla yaptım 2005 ten beri sorunsuz çalışmaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • klima5.rar
    23.5 KB · Görüntüleme: 74

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst