LED Lİ AYDINLATMA

zurnab

Üye
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bilindiği gibi yeni aydınlatma led ler ile yapılmaktadır bu konuda bilgisi olanlar paylaşsın özellikle 220 v gerilim E27 duy ile ledli ampuller varmı bunların aydınlatma verimleri nasıl bilgi verirseniz sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım tabi duylu ampuller mevcut ama kullanma amacına göre led lümenleri değişir,nerede ve nasıl kullanacağın önemli.ışık yeterli gelirmi bilemem istersen kendinde uygulayabilirsin bu linkte devreler mevcut araştır biraz ama istediğine ulaşamazsan yardımcı olurum yine
 
selam.fabrikanın cevre aydınlatmasını led li sisteme cevirmeyi düşünüyoruz.nasıl birşey önerirsiniz???
 
ledli projöktörler var.elektrk sarfiyatı minimum.fakat pahalı.tavsiye ederim.
 
selam arkadaşlar. ledli aydınlatma proje örnekleri varsa lütfen acil!!!!!!
 
ledli sistemler üzerine çalışmaktayız ararsanız görüşürüz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
selam arkadaşlar. ledli aydınlatma proje örnekleri varsa lütfen acil!!!!!!

google da " ledli projektör " olarak arattığınızda çok sayıda ledli ampul ve projektörler bulabilirsiniz............
 
Şu an itibariyle led ile çok büyük alanları aydınlatma pek olanaklı değil. Bunun için power led kullanmanız gerekli. onlarında 1watt olanı 2,5-3,00 tl. 3watt olanı 6,5 tl. 10watt olanı ise 30-40 tl arasında tanesi. Şu anda en iyisi metal halide ile aydılatma bence. 1-2 aydan beri araştırıyorum. Boyama işi led ile süper ama genel aydınlatma işi led ile olmuyor. Yaklaşık 1000 adet 120 derece mantar ledin verdiği ışık anca 300wat halogen lambayla eşdeğer. maliyet ve işçilik çok fazla oluyor. 400watt Metal Halide lambanın verdiği ışığı yaklaşık 4.8mm 120 derece mantar ledlerden 5000-6000 adet kullanmanız gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,082
Kullanıcılar
450,046
Son üye
premier92

Yeni konular

Geri
Üst