Ladder olarak pic programlama

kardeş ccs c aslında oldukça kolay.siz serdar çiçeğin kitabını aldınız mı?bu kitapla ccs c oldukça kolay anlaşılıyor.

Arkadaşım Serar ÇİÇEK 'in kitabını 2007 nin sounda aldım ama anlamadım. İsanların bazen kabul günleri oluyor (kalınlık) :D içindeki işaretleri çözemedim.
Hayırlısı diyelim. Kolay gelsin.:)
 
ladder pic programalama dosyasını indirdim. pic bilgim pek yok. ladder ve stl dilinde plc programlamasını biliyorum.benim sorum şu olacak. pic programında 16 bitlik sayısal işlemler yapılılabiliyor. reel sayılarada işlem yapılabiliyormu.mesele 32.6 / 7.4= gibi.
 
hocam 16f628 i programlıyor hemde çok güzel oluyor
ben birkaç proje yaptım bununla şimdide türkçesi çıkmış
takıldığın yeri sorabilirsin.

heryer ya anlamadıgım sey sımılasyonda bırsey oluyor ama o proteusda claısmıyor bır shıftregıster yapayım dedım olmadı...sıdmı parsıc denıcem hangısı kolay bakalım gorcez:D
 
heryer ya anlamadıgım sey sımılasyonda bırsey oluyor ama o proteusda claısmıyor bır shıftregıster yapayım dedım olmadı...sıdmı parsıc denıcem hangısı kolay bakalım gorcez:D

ldmicroda parsicden dah hızlı işlem yaparsın parsic isiste bazen kasar ama ldmicro hiç kasmadı. Birarkadaş sormuştu ldmicro tam sayıları alır. Kolaygelsin.
 
Arkadaşlar yaptığınız programlar insan hayatını riske atacaksa bunu iyi düşünün. Kullandığınız program dilinden tutunda kullandığınız microdenetleyicinin kalitesine kadar profesyönelce düşünün. Sretifikalı ve CE vs onaylı olması, kaçak korsan olmaması, düşünsenize yaptığınız iş yüzünden bir insan kolunu veya parmağını kaybediyor, kendinizi nasıl hissedersiniz.
 
tavsiyem kaza riski taşıyan makinalarda pic kullanmayın
 
tavsiyem kaza riski taşıyan makinalarda pic kullanmayın


herkes kullanmayın diyor
arkadaşlar size soruyorum biz bunlarla oyuncakmı yapalım sadece?

ben gebzede özel bir şirkette çalışıyorum gebze organizede marka yapmış bütün fabrikalar burada.. bu fabrikaları dolaştıgımda en riskli makinalarda bile microchipin ve atmeganın işlemçilerini görüyorum ve bazı endüstriyel cihazlarda bile bunlar kullanılmış.. en basiti schneider electric zelio sunda atmega var ..


bu işlemcileri kullanmanın bir sakıncası yok... eger sakıncası var diyen şu an kullanılan plc lere ve kumanda sistemlerinede karşı çıksın

ben diyorum ki bilmeyen bu işi yapmasın insan hayatını tehlikeye sokmasın
 
Arkadaşlar endüstride pic genelde tavsiye edilmiyor çünkü büyük güçteki bir motorun devreye girip çıkmasında oluşan gerilim dalgasında pic hemen etkileniyor ve şuan endüstride çalışan birçok kişi pic programlama bilmediği içinde kullanmıyor ve tavsiye etmiyor. Fakat güzel bir pcb tasarımı, optocoplerle,sabit (5V)gerilim sağlayan güç ünitesi, pici korumak için gerekli önlemleri alınınca pic çok güzel kararlı bir çalışma sağlıyor.Kullanım pratikliği ve ucuz olmasınıda unutmayalım.

ladder diyagramı kesinlikle önermiyorum mesela ds1820 ile tek çevrimli sıcaklık ölçerken programlama dilini kullanmak daha mantıklı ve garantidir.
Kaynak olarak en iyi Serdar Çiçek CCs kitabı
 
Arkadaşlar bu gercekmi ben ilk defa duyuyorum yani pic i bir plc gibi ladder diliyle programlıyabiliyomuyuz ? indirdim biraz inceledim yani baya baya plc gibi programlanabiliyo gibi gorunuyo ? Bende pic programlamayı basit derecede biliyorum ama assemler dilince ondada ugras babam ugras.bu cok basit ve cazip geliyo...deneyen arkadaslar warsa uygulamalar hakkında bilgi verebilirmi ?
 
ldmicro gayet anlaşılır pratik bir program... simensin logosu ve ayarındaki cihazların yaptıgı işlerin neredeyse tamamı hatta fazlasını bile pic ile yapma imkanın var ben uyguladım gayet başarılı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,351
Mesajlar
916,927
Kullanıcılar
450,205
Son üye
ahmtmtlu

Yeni konular

Geri
Üst