labtobum çok ısınıyordu...

Katılım
10 May 2011
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
36
merhabalar...

asus markalı bir laptobum var... yaklaşık 3 yıldır kullandım garanti yüzü felan da görmedi...son 1 ay çok aşırı ısınmaya ve ses çıkarmaya başladı...bende fanı temizleme kararı aldım...pek fazlada anlamam elektronikden...labtobun içini açtım ve fanı çıkardım...gördüğüm şey fan bakırı soğutuyordu bakırda işlemcinin üzerinde yapışık gibi duruyordu...dedim herhalde fan bakırı soğutuyor bakırda işlemciyi...sonra fanı çıkardım iyicene tozunu aldım...daha sonra bakırı çıkardım bakır işlemcinin üzerine yapışık gibiydi...yapışmasının sebebini bakrıı işlemciden ayırınca gördüm...macun gibi birşey varmış bakır ile işlemci arasında ve erimişdi...dedim herhalde işlemcinin daha geç ısınmasını sağlayan maddedir dedim bu...sonra bakır başka bir yere daha yapışıkdı o yerde pek o macun gibi maddeden eksilme olmamışdı... bende ordan birazcık aldım işlemcinin üzerine sürdüm daha sonra bakırı oraya yapıştırdım...sonra parçaları geri açtığım gibi takdım...

benim sorum şu:
1) o macun gibi maddeden nerde bulabilrim...veya bulamasamda herhangi birşey sürsemde olurmu ???
2) şuan pek ısınmıyor eskisi kadar fakat ses çıkarma halen devam ediyor...elimi labtaobun üstüne koyunca hafif titretiyor...herhangi bir gevşekliği de yok vidalarda...biryerede takılmıyor fan...bu sese ve titremeye sebep ne olabilri ? yağlamam mı gerek yoksa ? fan yağlanırmı bilmiyorum...yağlanırsa nasıl birşey ile yağlanır ?
 
1-Macun gibi madde ,işlemciyle soğutucu metal arasında ısı transferi sağlayan silikondur.piyasada kolaylıkla bulunur,genellikle şırınga ile satılır.
2-ses problemi için soğutucu fan motorunu değiştirmenizi tavsiye ederim.temizlesenizde yağlasanızda birsüre sonra aynı sesi yapacaktır.ses ve titreşim fan motorundan kaynaklanıyordur.orjinali ile değiştiriniz.ayrıca bulabilirseniz üflemeli elektrik süpürgesi ile hava tutun.kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
tşkr ederim...

birde orjinal parçasını nerden bulabilrim ? intenetten ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Isı transferini arttırıcı "termal pasta" kullanılıyor böyle durumlarda. Aslında çok yerde bulunuyordur ama Gold,Bimeks gibi yerlerden alınabilir.
 
Fanın üzerindeki etikette 5 V 0.14 A falan yazar aynı değerdekini almanız yeterli, hatta fanı söküp alacağınız yere götürseniz daha güzel olur. Tabiki fan markaları arasında önemli farklar var özellikle yansanayi çin malları istenen performansı sağlamayabilir, ben masaüstü bilgisayar için bluemavi sitesinden çiftli corsair marka fan aldım buram buram çin kokuyordu fiyatı 6 lira ucuz birşeylere kullanırım diye aldım fakat pek memnun kalmadım, daha ilk çalıştırdığımda ikili fanın biri diğerinden hızlı dönüyordu kaliteyi düşünün artık. Boşuna uzattım bende neyse fan konusunda deneyimli arkadaşlar size tavsiyede bulabilieler belki, birde bulunduğunuz şehirde tavsiye edileni bulabilirmisiniz o da var.
 
ben istanbuldayım...kadıköyde pc parçaları satan yazıcı oğlu diye biryer var belki orda bulabilrim...fan alırken asus marka laptoba uygun fanmı istesem bütün asus labtoplarının fanı aynımıdır ?
 
teknik servisten de satın alabilirmiyim hem kalite açısından da iyi olur ?
 
teknik servisi ara telefonla sor :) belki alabilirsin ?

bu arada bende de asus var bende de aynı sorun var... temizledim her şeyi ses azaldı da şu macunu üşengeçlikten gidip alamadım.. o yüzden sürekli işlemci ısınıp reset atıyor... termal macunu mutlaka al :)) hatta bana da al :))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,084
Kullanıcılar
450,245
Son üye
übeyt doksar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst