KUMANDA ÇEKME MESAFESİ ARTIRMA

karaca20

Üye
Katılım
8 May 2009
Mesajlar
14
Puanları
1
ARKADAŞLAR PİC İLE ALICI VERİCİ KUMANDA DEVRESİ YAPTIK IR KULLANARAK AMA MESAFE EN FAZLA 45 CM KADAR UZATTIK BUNU DAHA FAZLA NASIL UZATABİLİRİZ:confused: (SİNYALİ ŞİFRELİ OLARAK GÖNDERİYORUZ) İLGİLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
 
üzerinde bobin ayarı yokmu RF alıcının onunla bir miktar uzatabılırsın sanırım
 
Verici modülün gücüne kaç volt verdiniz?Bazı uygulamalar için 12 volta kadar verildiğini duymuştum.Modülün markası nedir?
 
Arkadaşlar RF ile değil IR ile yapmışlar yazdıklarına göre. Sonuçta 12V besleme verilen uygulamalar genelde RF'de kullanılıyor IR uygulamaları için 3V bile yeterli. Kullandığınız malzemeler nelerdir? Eğer devreyi paylaşırsanız daha sağlıklı yardımlar alabilirsiniz.
 
devre iki adet pi, 7805 kullandık pici korumak içinde mosfet kullandık. (Bu arada mesafeyi 6m ye kadar uzatmayı başardık eğer işine yarıyacak arkadaşlar varsa:D) bunu da picdeki programdan başladık programda serout2 ile gönderiyoduk olmuyodu serout'la direkt yollayınca mesafe 6m ye kadar çıktı (kontrol kalemindeki abilerimiz saolsun:p) serout serout2 ye göre daha basit bilgi aktarımı yapıyormuş denedik çok güzelde çalışıyo eğer isteyen başkaları varsa yardımcı olabiliriz. Yada mesafeyi biraz daha uzatmanın yolunu bulup bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. (bilgi paylaşıldıkça değer kazanır )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,731
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst