Kpss

bende sayın yelek 87 ile aynı dönemde atandım ve yelek 87 ye harfiyen katılıyorum, üşenmeden yazmış ellerine sağlık.
 
Artık günümüzde değişen memur tipi (üniversite mezunu + sınavla kazanan) kişiler tercihide buna göre yapmaktadır. Şu an çalıştığım kurumda 40 yaş altı memurların nerdeyse hiç birinde eşi çalışmayan yok. Özelde gördüğüm kişilerden çok daha renkli bir yaşamları var. Nerdeyse genç memurların %90 her akşam iş çıkışı spor salonuna gidiyor, ayda en az iki kere tiyatroya gidiyor. Haftasonları topluca tracking yada gezi turları yapıyorlar. En basiti Ankarada yaşayan memurlar cumartesi sabahı çamlıcaya kahvaltıya katılabiliyorlar.

Sistem bu yöne itti, 1 ayı doldurdum kamuda daha çok yeniyim ama özelle kıyaslama yapınca fark çok net çıkıyor. En net görüneni gerçekten kamuda çalışanlar kendi için ayırdıkları vakitleri çok fazla. Üstelik vasıflı memurluklarda eşlerde çalıştığı için yaşam standartlarıda daha yüksek oluyor. Neden memurluk konusunda seçimi yapmak için olayı çok geniş pencereden bakmak lazım. Ben kendimce bunu başardığımı düşünüp, kendi yapıma en uygun olan kamuyu seçtim.


KPSS yi düşünen arkadaşlar, boşvermeyin derslere çalışın karşılığını alırsınız.

1. paragrafa cevaben devletin daha fazla vergi alacak, sıcak para için özelleştirecek birşeyi kalmadığında gider gelirden çok çok fazla olacak ve 2001' deki gibi devletimiz krize girecek. O memurların sayısı azaltılıp, memur maaşlarındada indirime gidilecek ayrıca kamu harcamaları ve ödenekleride azaltılacak. Bir nevi kamuda kelle avı yapılacak. Üretime hiçbir katkısı olmayan sadece tüketen, tembelliği seven ve bu aradada gezip eğlenmeyi ihmal etmeyen kendisine bol bol vakit ayıran bunuda gayet doğal bir hakmış gibi gören o memurlar halkın gazabına uğrayacaklar çünkü halk uyanacak, yüksek vergilerin, pahalılığın ve krizin sebebini görmüş olacak.

2.paragrafa cevaben senin adına sevindim. Hepimiz için hayırlısı olsun.

3.paragrafa cevaben bende kamu düşünüyorum çalışmaya başladım günde 1 saat ayırarak. Size bir sorumda olacak bu konuda 2013 kpss elek - elektronik mühendisi alacakmı yoksa 2014' ümü bekleyeceğiz.

Saygılar...
 
Yelek87 sanırım ibb ye atanmışsın hayırlı olsun.
Başarılar.
 
genius senin adına sevindim bende :D :D :D B tipi memuriyet düşünüyorsan 2014 ü beklemen gerekecek. A tipi için kpds den de 85 ve üzeri alman ve mülakata girmen gerek.

komik ya? :D Bedavacı mı olcan sende şimdi :D
 
genius senin adına sevindim bende :D :D :D B tipi memuriyet düşünüyorsan 2014 ü beklemen gerekecek. A tipi için kpds den de 85 ve üzeri alman ve mülakata girmen gerek.

komik ya? :D Bedavacı mı olcan sende şimdi :D

Aynen öyle kardeşim. Kendimi etinden sütünden faydalanılan bir çiftlik hayvanı gibi hissediyorum. Hem vergi ver hem yasalara uy sonuç; 0 hizmet, 0 kalkınma, 0 asayiş.

Ben eşek gibi çalışıp emeğimin %40' ını vergi verdiğim ve memurlara hizmet ettiğim bir ülkede değil, eşek gibi çalışıp emeğimin %40' ını vergi verdiğim ve memurların bana hizmet ettiği bir ülkede yaşamak istiyorum.

Tabi bu imkansız. O yüzden şu durumda kendimi keriz gibi hissediyorum çözüm ise onlardan biri olmak ne yaparsın sistem böyle Sayın Semazen...

Saygılar..
 
sayın selcukeem92 yabancı dil sınavlarının tümünün yds adı altında toplandığını atlamışım, düzelttiğiniz için teşekkürler.
 
2 yıldan bu yana kamu hastaneleri kurumuna bağlı devlet hastanelerinde mühendis olarak görev yapıyorum. sorusu olanlar varsa cevaplayayım.
 
2 yıldan bu yana kamu hastaneleri kurumuna bağlı devlet hastanelerinde mühendis olarak görev yapıyorum. sorusu olanlar varsa cevaplayayım.
Bir ara khk sitesinde maaşlar yaynlanmıştı adayları bilgilendirmek için hatırladığım kadarıyla biraz azdı sanırım döner sermaye katılmamış.Merak ettiğim nokta döner sermayeden ne kadar faydalanıyorsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst