Kontaktörler devreye girmiyor

hasan_345

Üye
Katılım
9 Şub 2011
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba ,
Çalıştığım is yerinde klima santralini , motorlu kayar kapıyı kontrol vb. Sistemleri eden bir pano var. Son zamanlarda alıcıları besleyen panodan kontaktorler devreye girmiyor.
IMG-20160726-WA0033.jpeg
Motor koruma rölesinin N girişine kontrol kalemi ile dokunduğumuz zaman kontaktorler devreye giriyor ve sistem çalışıyor . Klemens ler gevşek değil kontrol ettim. Acaba neden bu hatayı veriyor ve arızalı parça ne olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar .
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Notr klemensini fazla sikmaktan ic tarafa zarar vermissiniz sanirin..roleyi sokup bakma sansiniz varsa ic taraftaki ayaklarin saglamligini bi kontrol edin.kontrol kalemi ile baski uygulayinca tekrar yerine geliyor sanirim kirik parca.
 
.Cihazını değiştirmen gerek.
 
Çok teşekkür ederim, yardımcı olduğunuz için cihazın yenisini alıp degistireyim, iyi çalışmalar...
 
Biliyorsunuz ki Motor Koruma Rölesi 3 faz ve 1 nötrün varlığını kotrol etmek içindir. Yani bunlardan herhangi birisi olmazsa kontaktöre yol veren ve seri bağlı olan kapalı kontağını açarak enerji geçişini durdurur. Diğer arkadaşların dediği gibi nötrde bi temassızlık var ve nötr olmadığından kapalı olması gereken kontağını açarak diğerlerine yol vermiyor. Kabloyu sıkarken izolesiyle birlikte sıkılmış olabilir ama en kuvvetliside içeriden lehim kırılmış olabilir. Lütfen arızayı giderince sonucunuda paylaşırsanız belki bizde yeni bişey öğreniriz.
 
Son düzenleme:
Merhaba ,
Çalıştığım is yerinde klima santralini , motorlu kayar kapıyı kontrol vb. Sistemleri eden bir pano var. Son zamanlarda alıcıları besleyen panodan kontaktorler devreye girmiyor.Ekli dosyayı görüntüle 33973 Motor koruma rölesinin N girişine kontrol kalemi ile dokunduğumuz zaman kontaktorler devreye giriyor ve sistem çalışıyor . Klemens ler gevşek değil kontrol ettim. Acaba neden bu hatayı veriyor ve arızalı parça ne olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar .
Arızalı parçayı bulmuşsun zaten elektronik parça değiştirin parçayı
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst