kontaktöre hasar vermeden 160 kw motorun devir yönünü nasıl tesbit ederim

başa bir yöntem yokmu
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sistemini tam anlayamadım makinanın ne işe yaradığını anlatırsan arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler ayrıca motorun yönünü boşta çalıştırıp gözle kontrol edersin montajını yaparsın ve Bu bağlantıda bu yöne dönüyormuş deyip kabloları ve motor klemenslerini kodlarsın her defasında yön kontrolü yapman gerekmez. Kodlamanda sağlıklı ise yönünü değiştirmek istediğinde iki fazın yerini değiştirirsin tersi yönünde döner ... olay basit bence..
 
önce birinci motoru çalıştır 2.motorun enerjisini keserek.daha sonra 1 motorun sadece kumanda kısmını çalıştır üçgene geçdiğinde 2.motorun yönünü görürsün 1.motor çalışmayacağından bir sorunda olmaz ters dönsede.güç devresinin elektriğini ayrı ayrı kesebiliyorsundur herhalde.ayrı ayrı değilsede azcık ugraşacaksın aslında çok basit şekillerdede halledebilirsin.
 
arkadaşlar
iki adet 160 kw motor, makinanın aynı miline bağlı. birinci motor yıldız üçgen devreye alınacak,birinci motorun üçgene geçmesi ile beraber ikinci motor direk üçgen devreye girecek. ilk defa devreye alacağımız için,motorların yönlerini ayrı ayrı tesbit etmemiz gerekiyor.
birinci motor yıldız üçgen yol aldığı için sorun yok. sorun ikinci motorda. direk yol verilirse kontaktör hasar görörmü? (3TF 55 SİEMENS). her iki motor aynı marka olduğu için, birinci motorun faz sırasına göre, ikinci motor faz sırası aynı bağlı .kılemens kotlama uçlarına güvenebilirmiyim. güvenipte ikinci motorun devir yönünü tesbit edilmese olurmu ? veya uygulayacağım başka bir yöntem varmı? fikirlerinizi paylaşmak istiyorum.saygılarımla.
merhaba
motorları değiştir
y/d çalışan motorla önce yön tayini yap daha sonra d çalışan motoru y/d sisteme bağla artık faz yönlerini ayarlarsın kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,780
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst