Kondansatör Test Devresi...

Katılım
12 Ara 2009
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
33
Konum
Kocaeli
Arkadaşlar Konu Başlığı ve Kondansatör Testi Sizler için Çok basit olabilir lakin 2 gündür ben bu kondansatör ile kafayı yemek üzereyim... Digital Avo Metre Aletiyle Kondansatör Sağlamlık Tesiti Yapmaya Çalışıyorum scala'yı Kondansatör konumuna Alıp Kondansatörün Bacaklarına Temas Ettirip ekranı takip ediyorum örn. kondansatör değeri üzerinde 10uF ise ölçü Aleti nf gösteriyor. Artı -iniyor değer Yeni Sıfır kondansatörlerin kaç Farad olduğunu bazen ölçüyor Ölçüü Aletim Sağolsun. Avometreyi ohm Kademesine alıyorum bu sefer bazen direnç değeri gösteriyor bazen göstermiyor... vs.

En iyi Tanıdığım eleman Diyot D.P 'da 0-700 ohm arası bir değer Görüyorup Probları Ter Çevirip T.P'da hiç bir Değer Okumuyorum Eğer (0-30 ohm'da) bip Sesi duyarsam anlıyorum ki bozuk... Velhasıl Bu Kondansatörü Test edebileceğim basit bir devre varmıdır. Veya Siz Bir kondansatörün Sağlam olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz Bu Konuda Bilgi ve birikimlerinizi Paylaşabilir misiniz.?
 
Buzzer konumuna al, problara dokundur, sonra kondanstörü ters cevirip bir daha dokundur. Buzzer bir süre (kondansatör kapasitesine göre) ötüp susuyorsa kondansatör sağlamdır. Susmazsa veya ötmezse bozuktur.

Bozuk kondansatör de hayatımda 1 defa gördüm. Paranoyak olmaya gerek yok, kolay kolay bozulmaz. Kullan gitsin
 
kondansatörün iki ayağını kısa devre et daha sonra ohm kademesinde ölçüm yap.Ekranda bir değer görmen gerekiyor.Bir süre bekle ekranda sonsuz değer okuman gerekiyor eğer böyleyse kondansatör sağlamdır aksi durumlarda arızalıdır.Bu işin mantığınıda yazayım kond. ler ilk anda iletkendirler yani üzerinden akım geçirirler.Ve şarz olduklarında yalıtıma geçerler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,338
Mesajlar
916,809
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst