kompanzasyon sonrası akım?

skoper75

Üye
Katılım
6 May 2008
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merak edipte deneyemediğim bir olay sormak istiyorum,komp.önce 104 amper çeken 55 kw motor kompanzasyondan sonra ne kadar akım çekmelidir akım çekme düşmelimi dir yaptığımız kompanzasyon örnek yüzde 10 ise akımda bukadar düşmelimi:p
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Motor akımında değişiklik olmaz.Düşen,şebekeden çekilen akımdır.
 
Düşen akım sadece kondansatörün bağlı olduğu yerden şebekeye doğru olan kablodan ölçülerek görülebilir. Kondansatörle motor arasındaki kablodaki akım değişmez.
 
Düşen akım sadece kondansatörün bağlı olduğu yerden şebekeye doğru olan kablodan ölçülerek görülebilir. Kondansatörle motor arasındaki kablodaki akım değişmez.

katılıyorummotora giden kabloda önceden 100 A akım çekiyorsa ekten yerinden kondansatör bağla kondansatörlere giden kablodan 40 A akım okursun şebekeden çekilen 70 e falan düşer ,motor yine 100 çeker, tabi değerler katsayılara göre değişir. akımların fazları farklı oldugundan 40 komp, 70, şebeke 100 motor,, işte böyle karışık bi durum :)
 
Olay karışıkmış gibi algılanır oysa gayet basittir. Kafaları karıştıran vektörel toplamın anlaşılamayışı düz mantıkla hareket edip cebirsel toplam düşünülmesindendir.
Is1 kompanzasyon öncesi motor akımı, Ic kondansatör akımı, Is2'de kompanzasyon sonrası akım değeridir. (Ie=endüktif yük akımı)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst