Kompansazyon sİstemlerİnde gÖzlemlerİm

zeybek

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
5,709
Puanları
3,507
Yaş
75
Konum
İZMİR
Arkadaşlar,
Bir süredir, çevremdeki bazı işyerlerini n kompanzayon sistemlerının takıp ve kontrolünü yapıyorum. Bu işde bana Forumdakı arkadaşlarımın paylaşımlarıda yardımcı olmaktadır. Bu çalışmalarımdan bazı noktaları bende sizlarle paylaşmak istiyorum.

Bazı arkadaşlarım; "tavsıye edilecek röle markası" soruyor ve kullanıcı arkadaşlarımda tecrübelerıne ve kullanım özelliğine göre tavsıleyerde bulunuyorlar, herkes haklı ve doğru söylüyor. Bende burada şunu söylüyorum, "kötü röle yok, kötü montaj/tasarım var"

Önce, çoğu röle yerlı ımalat veya tasarım veyada fason yaptırılıyor. Bir işyerınde, müşterı cezaya giriyordu. Röleyi görünce bende ilk başda dudak büktüm. Arkadaşım, hemen değiştirmeyi önerdi. Röle zaten yenı değiştirilmiş ve üç fazlı kontrollü olarak seçilmişti. Önce imalatçı fırmaya mail atarak gözlemımı ve sorularımı ilettim, bana maille yardımcı oldular daha sonra telefonla ırtıbatı sürdürdüler. Verieln bilgilere göre akım trafo uçlarında değişiklıkler yaptım, C/K oranını bıraz düşürdüm. Mobılya show room mağazası şimdi oranlar dahılınde çalışmaktadır. Bu konuda , bir kaç gün içinde , burada bir arkadaşımızın önerısı vardır. C/K oranında etıket değerıe güvenmeyın, yıpranma olabilir dıye, haklıymış.

Başka bir işyerınde, röleyı yıne 3 fazlı olarak yenıledık, normal çalışmadığını gözlemledim. Çıkan bağlantı sırasını yapmıştım. Akım ve gerlim bağlantı sırasını kontrol ettım. Gerilim kablolarının ikisin aynı sırada girmediğini gördüm, düzelttim, normal devreye girip/çıkarmaya başladı. Bırde, bir röle kullanım kılavuzunda şunu okudum, ilk kademe kondansatörü, akım trafosu oranın , bu kondansatör akımına bölündüğünde rölenın çalışma akımı olan (çoğunda 50 mA) değerden aşağı olmamasına dıkkat etmek gerekıyor. Ben. kurulu güce göre seçılen fakat hakıkı güç az olan işyerınde , akım trafosunu daha küçük seçtim, vede normal çalışıyor.

Arkadaşlar, pıyasada, çoğu RGK yerlı üretımdır. Bu günkü iletişim teknolojisinde, firmalara ulaşmak çok kolay ve bu fırmalarda ürünlerine sahıp çıkmaktadır. Hata veya sorunlarımızı fırmalara bildirelimki ; onlarda düzeltsınler. Bu suretle yerlı sanayiimize destek olalım..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Görüşlerinize katılmamak elde değil.Tabiki başkasının tercih ettiği röleyi programlamasını bilmiyoruz diye veya bize ters geliyor diye çıkarıp atmak vicdana sığacak bir şey değil.İletişim çağındayız üreticiler ile irtibat kurabiliriz.Ayrıca forum da tüm rölelerin kullanma klavuzları var.Emeği geçen arkadaşlardan Allah razı olsun.
 
sayın zeybek gerçekten güzel konulara değinmişisin çok tşk ediyorum.
 
abb nin rvt leri bence kaliteli ve menü olarak da kullanımı kolay...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,751
Kullanıcılar
450,173
Son üye
selmantufekci

Yeni konular

Geri
Üst