Kombiler İçin Dijital Oda Termostadı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ayrıca yazılım dilini de paylaşırsanız sevinirim
 
Selamlar,


Termostatın çalışma mantığı ile ilgili bir sorum olacak.

Set değerimiz 22 derece olsun alt limitimizde 18, üst limitimizde 22 derece. 18 derecenin altına inildiğinde kombi çalışacak ve odayı ısıtacak sonrasında 22 derecenin üstüne çıkıldığında (yada 22 ye varıldığında)kombi kapanacak ve bekleme moduna geçecek. (oda sıcaklığı sürekli olarak 18-22 arası dalgalanacak)


(Klemensteki köprü yerine rölenin normalde açık bacakları bağlanacak bilgisine dayanarak alttakileri soruyorum)
Verici kısım sıcaklığı ölçtü ve baktıki ortam 17 derece. Kombideki alıcıya çalış komutunu gönderdi. Burada oda sıcaklığı üst limite gelene kadar rölenin normalde açık kontakları sürekli olarak kapalı konumda mı oluyor? Yoksa bir kere kapanıp sonra açılıp darbe sinyalimi oluşturuyor?

Ortam sıcaklığı 22 dereceye varana kadar sürekli (ard arda) çalış komutumu gidiyor?

Teşekkür ederim.
 
enerji tasarrufu için lcd gibi akım çeken elemanların mesela backlight ı istenmeyen zamanlarda sürülerek kapatılabilir. bunun için pic in bir portu yeter. watchdog timer ile programı sleep moda alıp periyodik olarak programın baştan başlaması ve aktif çalışan enerjisi azaltılabilir, vs..
 
kombi içindeki şönt alınıyor ve termostat bağlanıyor. istenen set değerinin altına inince kontak kapalı konuma geçip söntlü olarak çalısıyor. ısı değerine ulaşınca açık konuma geçiyor ve kombide duruyor. termostat çıt sesisden çalışıp çalışmadığını anlıyorsunuz.
- dez avantajı petekler uzun süre soğuaybiliyor ve tekrar ısınması eski sisteme göre biraz fazla zaman alıyor.
+ avantaj içerisi kalabalıktan yada ısındıktan sonra otomatik duruyor , elektrik (devir daim) ve gaz tasarruf sağlıyor. kombinin ömrü uzuyor.
+ avantaj sürekli kombiyi kontrol etmek ve ayarı ile uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. (+20 , +21 derece idealdir.)
 
dd demirdöküm oda termostatım var bu cihaz oda sıcaklığı set değerini giriyoruz örneğin 23 derece ortam ısısı 24 olunca kombiye dur sinyali gönderiyor,22 ye düştüğünde çalış sinyali gönderiyor. rf modül ile çalışıyor ve 60sn de bir set değer sinyalini alıcı aynı zamanda röle olan devresine gönderiyor. şimdi ben bu cihazda set değerini değiştirmek istiyorum. yani 23 derece yaptığımda 23,6da dur,22,4te çalış sinyali haline getireceğim +-1 derece yani 2derecelik düşüş ye yükseliş ortam ısısında ısı konforunu sağlamıyor. ve üstelik petekler çok soğuyor. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı. ürün demirdöküm RF-6001.
 
cihaz hoffman teknolojilerinin imalatı bir ürün ama o kadaar araştırdım ne firmayı nede devre alakalı bilgiyi bulamadım
 
hobi uğraşısı istemeyenler için hazır halde satılanı var.
arkadaş 60 tl civarında demişti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,368
Mesajlar
917,058
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Geri
Üst