Koltuk Hareket Kontrol

Amerikan mali bir motion control karti stewart platformunun interpolation ve kontrol islemlerini yapabiliyordu zaten geriye de pek az sey kaliyor. Kartin markasini hatirlayamiyorum. Tahmin ediyorum internette bulabilirsiniz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
yazılım olarak ne kullanmam lazım bu hareketleri hangi yazılım ile yapabilirim ve bunları kaydedebilirim ?
 
merhaba fluke bu konuyla ilgili bende ilgileniyorum sizinle görüşe bilirmiyiz f1 simulatörü hakkında.
 
Daha basit bir sistemi yokmu bunu .d
 
Bu konu ile bende ilgileniyorum biraz araştırma yaptım 2 eksenli bir ucak simülatorü yapmak istiyorum ve bunu aktüator kullanarak yapmayı planlıyorum genelde servo motor kullanıldıgını gördum mekanik olarak sıkıntı yok ama aktüatorlerı surecek controler ve pc ıle baglantı kısmı kafamı karıştırıyor.

Bununla ılgili tecrubelerini yada bilgisini paylaşan olursa sevinirim.

şimdiden teşekkürler (fluke merak etme bu formda kimsenin ticari düşündügünü sanmıyorum teknik olarak yardım edersen seviniriz)
 
Denenmis ucuz bir cozum fikri verebilirim belki de. Delta vfd'ler nispeten ucuz. bir de encoder karti taktin mi holding tork olsun pozisyon kontrol olsun tamam sayilir. Geriye kaldi pozisyon kontrolu dogru yapmak. O da pc'ye usb den baglanan 80dolarlik bir analog input - output karti (+ucuz bi potansiyometre) ile motor pozisyonunun takip ve konumlandirmasi. Madem ucuz olacak haliyle PID mevzunu pc de cozecegiz. Tabii pic konusunda uzman arkadaslar cok daha verimli halledebilirler (PI genelde yetiyor da artiyor bile). Ticari, hobi bilgi bedava, paylastikca artar istifade eden arkadaslara helal olsun.
 
:) Mükemmelsiniz be yaw... :)
 
Daha yeni 6 servolu böyle bir iş yaptım.
Evlerde kullanabilecekler sistemler 3 servolu olabilir. Fakat bu ssitemleri evlerde kullanmak şimdilik zor. Çünkü izleyeceğinişz fil oynayacağınız oyunun sisteme tanıntılmış olması lazım. İSteyen olursda daha detaylı bilgi verebilirim.

İlkotek Otomasyon
 
Sakıncasi yoksa 6 servolu calismaniz beckhoff sistemli mi??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,179
Kullanıcılar
450,273
Son üye
rawengineer

Yeni konular

Geri
Üst