Kesici Testleri ile alakalı

Katılım
13 Ocak 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar iyi günler,
Elimde testleri Megger'in cihazıyla yapılmış kesi test raporları var. Şimdi 12 kVluk bir kesicinin kontaklarının açma zamanının olması gereken max bir değer var mı varsa kaç ms.
Coil currentlerin olması gereken max ve min. değerler nelerdir?
son olarakta kontak dirençleri min-max kaç olmalıdır.
Bunların hangi standartlarla belirlendiği konusunda da yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.
Son olarakta bu testlerin nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa bana sevinirim
Teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
12 kv kesici demişsin fakat kaç amper olduğunu söylememişsin buda kontakgeciş dirençleri için önemli ,aslında her markanın değerleri farklıdır ama aralarında cokda fark olmaz eger kesicin 1250 a lik ise kontak geciş direnci maksimum 20 mikro ohm , 630 a ise 40 mikro ohm , kapama zamanı 80 mili saniye açmalar ise 60 ms olması gerekir . Bobin akımlarına gelince onu kataloğundan bulman gerekir çünkü 24 v 110v dc yani gerilime göre değişir ama bobin akımları çokta önemli değil
bu testlerin nasıl yapıldığını sormussun bunuda söylemek hata olur cünkü bu işten ekmek yiyen insanlar var onlara saygısızlık olur bence .
 
Bahsettiğin değerlerin hepsi kesicinin karakteristirik değerleri standartlar tarafından değil kesici üreticisi tarafından belirlenir. Elindeki kesicinin marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir. Bu değereleri kesici üreticisinden öğrenebilirsin....

Kolay gelsin........
 
Murat kardeşime katılmakla beraber , evet kesin bir standart olmamasına karşın kesici firmaları ansı standartlarını baz alırlar , mesela kontak geçiş dirençleri 100 a le ölçülür neden ansı böyle der .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst