Kesici açma sorunu?

...Kesicilerin açma süreleri ayarlama diye bir saçmalık olamaz. Ama olsa da, belki en başta söylendiği mantıkla, sadece gereken kesici açılacak şekilde iyi düşünülmesi lazım...

---------------------------------------------
"Ne yapacağınıza karar vermek,
sonuçlara varmanın yarısıdır..."
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bizim de röle koordinasyonuyla ilgili değil ama kesici açmasıyla bir sorunumuz var. Yaklaşık 3 4 aydır bir arızamız var ama sebebini bir türlü bulamadık. Bazen her gün, bazen haftada bir iki gün açıyor ama açma saatleri değişmiyor. Mutlaka sabah saat 6:30 ile 7:30 saatleri arasında faz topraktan açıyor. Bütün direkleri dolaştık izolatörlere tek tek baktık, camperleri yeniledik, parafudrları iptal ettik, ağaçları kestik tüm özel trafoları dolaştık ama arıza kaynağı olacak bir şey bulamadık. Zaten periyodik olarak açmasının ağaçla veya kuşla ilgili birşey olması ihtimalini ortadan kaldırdığı aşikar. Röleyi kesiciyi değiştirdik ama sonuç alamadık. Acaba bu periyodik açmalara bizim aklımıza gelmeyen bir şey sebep olabilir mi diye sorma gereği hissettim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,402
Mesajlar
917,297
Kullanıcılar
450,300
Son üye
objektifyorumcuofficial

Yeni konular

Geri
Üst