Kapasitiften Cezaya Giren Bir İşletmeye Gidiyoruz İlk Yapacağımız Ne Olmalıdır?

peki reaktör nerelerde kullanılır
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bu durumda 1 ilk önce kondarsatörlerin bağlı olduğu sigortalar kontrol edilir. sigortalar elle indirilir kaldırılır. ölçülebiliyorsa sigortalar ölçülür. 2- kompaazizasyon panosunun kapağındaki swich anahtara bakılır. aanahtarın devreyi kesip tekrar devreye girip girmediğine bakılır. 3 kontaktörlere bakılır yapışan varmı diye. en sonada kondasötörleri ölçe biliyorsanız onu kontrol edin. kondasörörlerinde belli bir işletme ömrü olduğu bilinmeli.
 
reaktörler bir çok alanda kulanılır..
kompanzasyon sistemlerinde kulalnılan reaktörlerin başlıca 2 uygulama şekli vardır.
1- harmonik filirte reaktörleri..bu tip reaktörler kondansatör açma kapama sırasında oluşabilecek akım ve gerilim harmoniklerinin Şebeke temel haharmonik seviyesine olan (THD) etkisini azaltmak. ama daha da önemli görevi şebeke de bulunan ve başka cihaz yada alıcıalr tarafından şebeke temel dalga formuna verilen harmonik bozulmalardan kondansatörleri korumaktır.
2-şebeke şönt reaktörler.bazı şebeke alıcıları kaapsitif karakteristik sergilerler.bunların en öne çıkanı UPS ler ve elektronik aydınlatma balanslarıdır.tabi bazı cihazların üretimsel olarak bünyesinde bulunan kondansatörlerin çebekeye vermiş oldukları kapasitif enerjiyi dengelemek için kullanılırlar..
 
kondastör sigortası önemli değil ki kapasitiften giriyorsa cezaya sigortanın kapatılması bile gerek.
 
ilk yapılması gerekenleri arkadaşlar yazmış eyer düzelmiyorsa ben son olarak reaktör takarım sorun çözüme ulaşmış olur. Bide akım trafolarını kontrol etmekte fayda var rölenin akım trafolarında bi sıkıntı varsa yüke girip çıktıktan sonra çektiği heran gibi kademeyi bırakmayabilir kontaktör takılı kalır.
 
Harmonik hareketlerini kontrol edin.sistemin gece ve gündüz cos değerleri hakkında bilgiye sahip olun.senkronize motorları kontrol edin.ups sistemin gücü kontrol edin.
 
Tesiste UPS var ise gücü ve % de kaç kapasitede çalıştığına bakılır. Boşta çalışan UPS kapasitif yazar.
 
kapasitif değer,
kondansatörler reaktif gücün isteğiden fazla devrede kalırsa.kontaktör ve tristör arızalı olduğu zaman.manuel çektirmede kaldığı zaman kapasitif yükselir.
 
Ben daha Meslek lissesi 3. sınıf öğrencisiyim ama şunu yazıcagım

Reatif güç Kontrol Rölesinin Sağlam çalsııp çalısmadına bakarım

Reaktif Güç Kontrol rölesi kondastörleri devreye alıp çıakrtmaya yaradıgı için önce o diye düşündüm sizler tecübeli oldugunuz için biliyor olabilirsiniz yorumların yarısını okudum onlarıda not ettim çok verimli bir site :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,353
Mesajlar
916,955
Kullanıcılar
450,210
Son üye
İsmlll

Yeni konular

Geri
Üst