Kapasitiften Cezaya Giren Bir İşletmeye Gidiyoruz İlk Yapacağımız Ne Olmalıdır?

Yapılması gereken kondansatorleri kontrol et, cosQ sayacı arızalanmışda olabilir.kontaktörleri kontrol et.Ha yanında pens ampermetreyi unutma.Gerçek güç değişmiş mi kontrol et hesaba göre doğru da olmayabilir.Artmıştır kontrol et , yoksa yazmaya devam eder :))))
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bende bunu eklemek istiyorum; Varsa sabit kondansatör işletmede sarfiyat değişimi olmuşsa orantılı olup olmadığını kontrol ederim.
 
kademelerin cekme bırakma sürelerini ayarlakmakta veya cos değerini düşürmekte fayda var
 
kesinlikle ilk olarak akım trafolarını kontrol ederim yanlış bağladılarsa hem sayaç yanlış (eksik) ölçer hem de endüktif sistem kapasitif görünür
 
Dengesiz yükler için 3 akım trafo girişi olan role seçerim.Yük dengeli ise C/K ayarına bakarım, C/K ayarı ve akım trafo oranı ayarı doğru girilmişmi.
 
Arkadaşlar benim sorunum şu: Yaklaşık 20 gün önce bir çamaşırhanenin kompanzasyon panosunu yaptık. Kurulu güce göre kompanzasyon gücü hesabı 66 kva. bunu trifaze olarak 1-2,5-2,5-2,5-5-5-5-7,5-7,5-7,5-10-10 şeklinde 12 kademe olarak entes rg3-12c cihazı ile topladık. Gereken ayarları yaptım kondansatörleri tanıttım. Cihaz kurulumu normal. Çamşırhanede 20-20-15 kw lık üç büyük makina var. Bunlar çamaşır mak.-kurutma mak.-ütü olmak üzere yükün çoğunluğu ısıtıcı rezistanslı makinalar. Kompanzasyon sisteminin enerjisini akım trafosundan sonra bağladığımda bu üç makina birlikte çalışırken sadece 2,5 kva lık kondansatörün sadece birini çekiyor. Bu durumda sistem cezada değil ancak sayaç aktif yazıyor. Kompanzasyon sisteminin enerjisini akım trafosundan önce bağladığımda bu sefer yaklaşık kondansatörlerin hepsini çekiyor ve sayaç bu sefer aşırı kapasitif yazıyor. Çok uğraştım düzeltebilmek için kontaktörleri, akım trafosu cihaz faz sırasını kontol ettim ancak bi sorun göremedim. Şuan zor durumdayım. İşlerimden dolayıda günlük değerleri alamadım. fatura kesilmesine yaklaşık 10 gün var ve kapasitif reaktif oranı %100 de. Bilgisi olan varsa bir ele atsın şu işe.
 
fazların ne kadar dengeli olursa olsun bir makinelerin hepsi 380 mi -220 mi
12 kademeyite trifaze kullanmışsın akım tırafoları yükten önce sayaçtan sonra bağla kompanzasyonda bir yüktür. rölenin ayarlarına dikkat et akım tırafolarına dikkat et gerekirse görülen değerleri birde pens ampermetreyle ölç
 
Ayrıca yeni konuda açmıştım. Sorun halloldu. İlginiz için teşekkürederim.
 
yükü kontrol etmek gerekbilir. zaman içinde yükler kapasitif olmuş olabilir
 
birde sistemde büyük güçlü ups varmı yokmu kontrol edebilirseniz iyi olabilir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,404
Mesajlar
917,320
Kullanıcılar
450,303
Son üye
endzyy

Yeni konular

Geri
Üst