Kapasİtİf reaktİfİ bİr tÜrlÜ dÜŞmÜyor acİl yardim

karlos55

Üye
Katılım
11 Tem 2008
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
39
ArkadaŞlar acİl yardiminiza İhtİyacim var kisa yoldan kapasİtİfİ dÜŞÜrmem lazim ÇÖzÜm yolu sÖylermİsİnİz rolem entesrg3-12c kademelerİm 2.5-0.25-0.25-0.25-1-1-2.5-2.5-2.5 olarak dİzİlİ 0.25 olanlar monofaze sirasiyla r s ve t fazlarina baĞli akim trafolarim 50/5 kurulu gÜcÜm 30kw ama 25kw kullaniliyor cosfİlerİ 0.95 yaptim ama pek bİr farki olmadi baŞka yol varsa lÜtfen yardimci olurmusunuz arti sabİt gurubum yok akim trafosu oronani 00010 gİrİlİ kondansatÖr devre gİrİŞ ÇikiŞ sÜrelerİnİ 1 sn yaptim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Süreleriniz çok kısa.Modunuz 10 olmalı.Yükleriniz kısa süreli giriş/çıkışlı ise,klasik kompanzasyon ile çözüm bulmanız zor.Dykom veya Alron çözümlerini ( yükleriniz kısa süre giriş/çıkışlı ise ) düşünmenizde
yarar var.Endeks değerlerini verebilir iseniz,daha sağlıklı önerilerde bulunabiliriz.İlk gurubunuzun da,yüksek güçlü ve
trifaze olmak zorunluluğu var.
 
sisteminizden çekilen her faza ait akım düzeyleri nedir? Fazlar arasındaki maksimum akım farkı gün içerisinde ne kadar oluyor? Bu bilgileri verebilrseniz, sisteminizi optimize etmek için yardımcı olabilirim.
 
sayın carlos;

cosinüsü 0,95 yaptım demişsiniz. Malunuz olduğu üzere kullandığınız rölede cos değeri 3 haneli giriliyor
Buna göre siz cosinüsü tam olarak kaç girdiniz?
0,950'mi? yoksa 0,995'mi?

Kapasitif sorunu bendede vardı ben röleyi 0,977 olarak ayarladım kapasitif minimum seviyeye indi size önerim İnd olarak cosinüsü 0,967 veye 0,977 olarak ayarlayıp endeksleri takip etmeniz.....

Haa.. birde Tof sürenizi düşürün
 
Sistemi iyi analiz edin sistemin çektiği indüktif reaktif enerjiyi yeni nesil röleler üzerinde gösteriyor size bu değerlere göre kondansatör dizilimi yapmak kalıyor.İhtiyacı birebir verirseniz hiçbir ayarı ellemenize gerek kalmaz.Kendimden örnek vereyim ben incelediğim tesislerde kondansatör hesabından başka bir şey yapmıyorum ne cos fi ne ton t off ayarlarıyla oynuyorum.
 
kardeş bende aynı sorunla karşılaştım ve çözdüm hatta bugün sana tavsiyem cos ve cos2 degerlerini 890 gir ve sayaçtan ışıkların kaçta bir attıgına bak eger 5 te 1 yada 6 da 1 atıyosa uygundur reaktif düsürmek istiyorsan önce cos degerlerini 860 gir düşünce degerler 890 gir.
 
Diyelim ki 3 fazınızın cos leri r= 0,86 s= 0,80 t= 0,97. Bu durumda illaki her faza monofaze kondansatör koymanıza gerek yok. İşletmedeki duruma göre 6 kademe monofaze kondansatörlerin gerekirse 5 kademesini r ve s fazlarına bağlayabilrsin.Sen istediğin kadar monafaze yap Röle r ve s fazını 1 e yaklaştırırken t fazı -80 lere gelerse röle ne yapsın, yapacağı bi şey yok mutlaka bi tarafa kaçacaktır. önemli olan hangi fazın kapasitif yazdırdığıdır.
Yani cosq yle oynamakla zaman ayarı yapmakla çözüm bulunmaz.Ayrıca ton toff sürelerini 1sn yaptıysan o kontaktörlere yazık bence.
 
sayın karlos, RG3-12C- R.G.K.R de COS2 dikkate almayınız.bu mod jeneratör çalışınca sistemi kompanze etmek için kullanılır.COS hanesinden CAP yönünde 0.995 yaparsanız sistemi daha çok kapasitife sokarsınız.CAP 1.00 olmalı.ayrıca 12 kademeli bir sistemde, sadece 3 kademenin monofaz seçilmesi, araç-amaç ilşkisi açısından olumlu netice vermeyecektir.minimum 6 kademe yapmakta fayda var diye düşünüyorum.selametle
 

Forum istatistikleri

Konular
128,382
Mesajlar
917,146
Kullanıcılar
450,263
Son üye
gerdani

Yeni konular

Geri
Üst