kamera kablo mesafesi uzun.hangi kabloyu kullanmalıyım.

uye46

Üye
Katılım
4 Kas 2009
Mesajlar
91
Puanları
1
Yaş
41
merhaba arkadaşlar.
yeni bir proje için yardımlarınızı bekliyorum
kablo mesafesi en uzak kamera için 250 mt bu uzaklıklar için cctv,cat6,rg6 yada rg11 b kablolardan hangisini kullanmalıyım,cat6 ile aktif-pasif balun kullanabilirim.elektrik beslemesi için ise yeteri kadar yakın noktalardan besleme yapmayı düşünüyorum.cat6 kullanırsam bir kablodn 4 görüntü taşıyabilirim,yada çoklu görüntü taşıyabileceğim hangi kabloyu kullanabilirim sizce fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ediyorum.
 
cctv ve cat6 ile çoklu görüntü taşıyabilirsin ancak görüntüler seni tatmin etmez. Ben uzun mesafelerde RG6-U6 kablo kullanıyorum. Görüntü cam gibi oluyor ama senin isteğini karşılamıyor yani tek görüntü alabiliyorsun. Bence her kamera için RG6 kablo kullan. Maliyet olarak perakende fiyatı yüksek ama toplu alırsan çok uygun fiyata geliyor. Ben Kabloturk den alıyorum 1000m ve üzeri..
 
görüntü için RG6-U6,besleme içinde en uzak mesafeye kadar elektrik kablosu çek kameralarının adaptörlerini monte edeceğin yerde bir kutuya koy maliyeti artırır ama en sağlıklı sistem bu şekilde olur.
 
2+1 750 m kablo ortalama, 140 tl'ye geliyor..
 
Kamera görüntüsü için cat6 ile cat7 farkeder mi?
 
Cat7 10gigabit (600-900mhz)veri transfer hızı varken

Cat 6

(250 -500 MHz )veri transfer hızı vardır

cat 7lerde plastik muhafaza yerine
koaksiyel mufaza ile hız ve veri kayıpları azalır

(şöyle bişey var maliyet artar ama heralde)
 
arkadaşlar bence maliyeti düşünmeyin RG6-U6 vede yanına besleme cekmessen verimli görüntüyü bırakın bir süre sonra görüntüyü bile kaybedersin cok site vede fabrikalara devamlı RG6-U6 kullanırlaruzak mesafelere güvenlik kameralarına bende güvenlik otomasyonuyla uğraşıyorum en verimli görüntüyü bu kablodan alırsın .
 
En başta; cat-6 veya 7 görüntü iletişim kablosu değildir, onlar bilgisayar 1-0-1 datası için üretilmiştir, görüntü için bir defa koaksiyel kablo şarttır ve empedansıda önemlidir, ancak görüntüyü yollarsan kalitesiz olarak her kablodan hatta zil telinden bile gider, eğer işinizi profesyonal bakış la yapmak istiyorsanız bunu göz önünde bulundurun lütfen..
Besleme içinse genellikle kameraların içinde 5 volt regülatör vardır siz 12 volt yolladığınızda 7 volt artınız var demektir , eğerki kullandığınız kamera gece görüş ledleri yoksa veya az akımlı ise direk merkezden görndermek en mantıklısıdır metreye göre veya yapıcanız ölçüme göre biraz swiçmoddan voltajı yükseltirseniz sıkıntı olmaz güzel çalışır..
 
Bu arada eğer çalıştığınız ortam bir sannayi işletmesi ise bir çok sıra dışı gürültü var demektir besleme kablosunun kamera bağlantı soketini takarken araya basit bir filitre koyarsanız , çok iyi bir görüntü elde edersiniz..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst