kacak akım roleleri hakkında soru

babu33

Üye
Katılım
25 May 2011
Mesajlar
37
Puanları
1
arkadaslar merhaba. fabrıkada bulunan makınelere kacak akım rolesı dusunuyoruz. bır degırmenımız var 15kw cıvarı guc cekıyor ve uzerınde 8 tane 0.75 ve 5 kw arası trıfaze motorlar var. herbır motora kacak akım rolesımı baglayalım yoksa guc devresının gırısıne bır tane baglarsak uygun olurmu ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Girise 1 adet baglarsan 30 ma. kacak durumumda butun motorlar off duruma duser..bana kalirsa ilk olarak girise 1 adet baglayin ve gozlemleyin.sorun olursa role adedini cogaltrsiniz..
 
Hepsine ayri ayri baglarsan cikacak arizalarda tespit vr cozum acisindan kolaylik saglar ama bu durum masrafli olabilir

Maddi acidan sıkıntı yok diyosan ayri ayri baglamanizi tavsiye ederim
 
Bence ayri ayri bagla ariza veya kacak halinde daha kisa zmanda net sonuc alirsin
 
Tüm makinalara tek bağlamanız halinde,arıza olmasa bile,kaçak akım şalterini çalıştırmanız zor ! olabilir.
 
kaçak akımı neden kullanıyorsunuz ?
topraklama sisteminiz TT ise yönetmelik zorunlu kılıyor ancak TN topraklama kullanıyorsanız zorunlu değilsiniz böyle bir masrafa girmenize gerek yok .
topraklama değerleriniz düzgün ise dolaylı dokunma önlemleri alarak işi çözersiniz.
 
kımyasal yogunluklu oldugumuz ıcın sıgorta fırması zorunlu kosuyormus. termal kamera ıle kablo ısı ölçümü de ıstenıyor haftaya gelecekler bende ılk defa gorecm bakalım nasıl ölculuyor :) sızlerlede paylasırım. 2 tane kompresorumuz var 630 a salter konmus. bu degerde kacak akım rolesı olabılıyormu ? ayrıca resımde goruldugu uzre guc panolarında yeterlı yer yok. sigortaları atıp yerıne kacak akımları koysam olurmu ? ılla sıgortada olması gerekırmı ?
kkodWv.png


Pq9Jnb.jpg
 
Motorlar için kullanacağınız kaçak akım rölesinin nötürsüz kaçak akım olması gerekmekte. Bu konuya dikkat etmenizi rica ederim.(Motorlarda nötür hattı bulunmuyor.)
 
Notrsuz kacak akim rolesi varmi??.. Marka model no gonderirmisinz??
 
Motorlar için kullanacağınız kaçak akım rölesinin nötürsüz kaçak akım olması gerekmekte. Bu konuya dikkat etmenizi rica ederim.(Motorlarda nötür hattı bulunmuyor.)

ustad sadece 3 faz gırısımı olacak ozaman ? bunu bılmıyordum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst