kablosuz modem ethernet

ysnclskn

Üye
Katılım
8 May 2009
Mesajlar
417
Puanları
1
Yaş
36
Pikatel airmax 101 modem kullanıyorum. Bu modeme iki bilgisayar kablosuz olarak bağlanıyor. Bir adet masaüstü bilgisayar ise ethernet ile bağlanıyor idi. Ancak şuan kablosuz olarak internete girebiliyor iken kablolu olarak giremiyoruz. Modem ile bilgisayar arasında bağlantı oluyor; modem üzerindeki ethernet ışığı yanıyor. Ancak internete giremiyoruz. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
 
_kablonu kontrol et
_ethernet kartın yuklumu onu kontrol et
_soketlerde sorun olabilir
_sunu denermisin birde kablosuz bağlandığın leptoplardan birisini o elindeki kabloyla dene bakalım leptop bağlanacakmı eger bağlanırsa sorunu pc de arayacaksın

elinde modem varmı deneme yapabilecegin
 
_kablonu kontrol et
_ethernet kartın yuklumu onu kontrol et
_soketlerde sorun olabilir
_sunu denermisin birde kablosuz bağlandığın leptoplardan birisini o elindeki kabloyla dene bakalım leptop bağlanacakmı eger bağlanırsa sorunu pc de arayacaksın kolay gelsın

-Kablo sağlam
-Ethernet kartı yüklü
-Soketlerde problem yok
-Laptopta takmıştım onda da durum aynı
?
 
deneme yapabileceğin modem varmı elinde modemın ethetnet cıkısında sıkıntı olmus olabılır
 
Yerel ağ, devredışı kalmış olabilir, etkinleşmesi gerekli, olabilir, zor ve uzak bir ihtimal daha var, o modemi kullanmadım fakat, mac filtreye geçmiş olabilir mi...yerel ağ için...
 
öncelikle modem ayarlarına bakmanı tavsiye ederim.Modem üzerinde internet ışığının yanması Karşı taraftan modeme kadar bağlantı olduğunu bildirir.Bu bilgisayar internete girer demek dğildir.

Modemin admin ayarları içerisinde kablolu bağlantı parametrelerini kullanıcı adı dns ayarı şifre ve port ayarlarının doğru yapılandırılmış olduğuna emin ol.

Gerekirse modemin arkasında bulunun küçük sivice basıp modemini resetleyip baştan kurulum yap.
 
yerel ağ bağlantılarına girin. ordaki bağlantın mavi ise sağ tıkla durum>destek>onar onarma tamamlanıp yinede internete giremezsen özelliklerden TCP/IP yüklümü ona bakın eğer yüklü değilse onu yükleyin.yinede girmez ise başlat-çalıştır-cmd'den ipconfig/flushdns yazıp önbelleği temizleyin. bunlarda işe yaramaz ise bağlandığınız labtopun IP sinine bakın onu son rakamını değiştirip sabit ip girin bide öyle deneyin.
kolay gelsin. :D
 
O modemi Çöpe at. Arkadaşımda da aynı modem vardı. Hergün sorun çıkarıyordu.Ona gidip gelmekten bıktım. Biraz cimriydi Sonunda modemi parçalayıp eski modemimi hediye edip kurtuldum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst