KABLONUN İLETKENLİĞİ NEDEN YOK OLUR ?

kablonun bi ucuna faz bi ucuna nötür verdim sigorta atmadı tamamen iletim yok ama bu kabloyu saklayıp araştırcam bakır değilse netür bi maddeden üretilmiş.

Sn Radio,

Birincisi ilk yaptığınız hareketi doğru bulmuyorum. Ne olursa olsun bir taraftan nötr diğer taraftan faz vermek çok tehlikeli bir işlemdir.

İkincisi kablonun direncini ohmmetre, avometre gibi cihazlarla ölçtünüz mü? Kesin sonucu onlar söyler.

Eğer bu ölçümlerin sonunda ölçüm cihazı açık devre gösteriyorsa size tavsiyem kabloyu baştan başa yarmanızdır. Zaten 4 m bir kablo. Sizi uğraştırmaz bile. O zaman fiziksel olarakta gözle görmüş olursunuz.

Üçüncüsü önceleri iletken olupta sonraları yalıtkan olan bir malzeme olamaz. (malzeme yapısı yanma vs gibi bir durumla kimyasal yapısı değişmemişse)

Yazdıklarımı denerseniz ve sonucu da paylaşırsanız memnun olurum.

İyi çalışmalar
 
Simyagerler cok uzun yillar boyunca degersiz metalleri altina cevirmek icin cok ugrastilar.

Cok anlamsiz bu ugraslar aslinda kimya biliminin temelinin atilmasina neden oldu.

Eger arkadasin dedigi olay (iletken malzemenin yalitkan hale gelmesi) gerceklesmisse simyagerlerin calismalarina geri donulebilir ve birakin 50cm lik kisma benim 500 TL vermemi 5mm lik kismina milyonlarca dolar verenler cikacaktir.

Gunumuz sartlarinda emin olmamakla birlikte bildigim kadariyla radyoaktivite ile buyuk ugras ve paralar karsiliginda siradan metallerden altin elde edilebilir ancak elde edilen 1 gr altin dogadan elde edilen altinin belki binler belki de milyonlarca kati paraya mal olacaktir.

Belki bu pahali teknoloji ile metaller metal gorunuslu ametallere cevrilebilir. Ancak bu islemler esnasinda kablo plastiginin sapa saglam kalmasi dusunulemez.

Arkadasimiz olcumlerde cok basit bir hata yada bizlere saka yapiyor.
 
bir metalin iletkenliğini yitirmesi için o metalin elektronlarının durması gerekir. eğer gerçekten o kablo bunu başarmışsa bilinen fizik kurallarını unutmaya başlayalım...
 
şimdi problem büyük ihtimal kablonuzun dış yüzeyi izole olmuş korozyon vs. nedenlerden.en iyisi iki ucuna da sağlıklı sağlam birer kabloyu sağlıklı sağlam bir şekilde lehimleyin.lehiminiz güzel olsun tabi şöyle bir iki santim tutsun iki kabloyu , lehimle kaplansın.sonra da ölçü aletinin buzzer kısmını lehimlediğiniz kablo uçlarına değdirin.sonucu görürsünüz.ha kablonun ortasında atın bi tane lehim ordan da ölçün.eğer buzzer ötmezse ölçü aletinin omaj kademesinin en yüksek kısmına getirip değer gösterdikçe kademe düşürün ve direnç ölçün.mutlaka bir direnç ölçeceksiniz ona göre yorum yapabilirsiniz.
 
Benim merak ettiğim bu kablo topunun diğerleri.eğer evde kullanılmışsa muhtemelen aynı evde kullanılmıştır.Yani kablo malzemesinde hata varsa sadece 4mt. lik kısmı mı bozuldu?
 
kablonun değısik uçlarına faz notr ver değıstır faz her ıkısındende normal geliyosa sorun yok ama biri dığerınden az gelıyosa kopukluk var endeks yanıltmasın seni.....
 
o kabloyu sakla bence guzenlı bı selıkde eger gercekten bole bısey varsa arastırma ıcın bıle sana bu meslegı bıraktıracak kadar para verebılırler.
 
akıllı sayaça (digital) sayaç olarak nitelenen sayacı açıp incelerseniz sayacın giriş ve çıkış faz uçları aynı mekanik sayaçlarda nötürün direk içeriden köprülendiği gibi faz uçlarıda köprülenmiş 4 cm bakır bara ile ilk bakışta kaçak elektrik kullanımı gibi görünen bu bara çok tuhaf bir şekilde akım trafosu gibi üzerinden geçen akımı dijital ekrana kw olarak yansıtıyor biraz tuhaf ama bana enteresan geldi 4 cm lik bakır baranın üzerinden 220 volt ve en az 70 amp akım geçiyorsa ve kaçak kullanım olarak nitelenmiyorsa aynı bu barada olduğu gibi senin o iletkendede buna benzer bir yapı olabilir ayrıca dijital sayaçta olan köprü bakır baranın hakkında bilgisi olan varsa açıklarsa seviniriz teşek.
 
bakır olmasa dahi yalıtkan malzemenin kullanılması da maliyetli olur kablonun her iki ucunu pensampermetre ile enerjisizken ölçüm yapabilirsin
 
Forumda arkadaşlar güzel bir konuya değinmişler. İletkenler sonsuza kadar iletken kalacaklar diye bir garantimiz yok. İletkenlerde kanser olabilir. Ben bir şey okumuştum zamanında ama nerden okudum tam kaynak hatırlamadığım için sadece aklımda kalanı yazacam isteyen araştırsın. Bir dini kaynaklı bilgide ahir zamanda teknolojinin çökeceği eski elektrik bulunmadan önceki döneme dönüleceği ile ilgili bir bilgi olduğunu hatırlıyorum ama kaynak gösteremiyorum çünki bende araştırıyorum hala nerde okuduğumu.

Bir fizikçi olarak çok da süper bir bilgi birikimim olmasada öğrendiklerim kadarıyla iletkenler atom yapılarından dolayı elektriği iletirler. Aynen nasıl insanlar radyoaktiviteye maruz kaldıklarında kanser olup vucutlarını oluşturan hücrelerin atom yapıları bozulduğu ve buna binaen genetik yapısının bozulduğu gibi iletkenlerde kanser olup ölebilirler. Bu radyoaktif ışımalarla bombardımana tutulduklarında gerçekleşebilir demiyorum gerçekleşir diyorum. Fakat benim kafama takılan acaba bir elektromanyetik dalga kombinasyonu ile iletkenlerin elektron düzeyleri değiştirilebilir mi. Eğer bunu yapabilirsek dünyadaki tüm iletkenleri aynı anda görev yapamaz hale getirebilir ve dünyadaki tüm askeri güç dengesini altüst edebiliriz. Askeri dinamiklerin %99 u elektriğe manyetizmaya ve elektromanyetizmaya muhtaçdır. Bu konuda yapılacak bir deney sonucunun geri dönüşümü olamayacağınıda varsayarak böyle bir deney ortamında çalışmak isterdim. Yani kastettiğim şey elektriksiz, otomobilsiz, uçaksız,televizyonsuz, radyosuz, bilgisayarsız ve internetsiz sıcak su için ateş yakmamız gereken bir dünya.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst