KABLONUN İLETKENLİĞİ NEDEN YOK OLUR ?

Bir metalin elektromıknatıslarda olduğu gibi dışarıdan etki altında bırakılarak elektron dizilimlerini kutuplaştırıp manyetiklik özelliği kazandırıldığını biliyoruz. Eğer bunu bir elektrik alan vasıtasıyla yapabiliyosak yani dışarıdan bir alana maruz bırakılan metal manyetikleşiyorsa bunu deneyerek çeşitli vasıtalarla metalin ilk aşamada manyetikliğini bir farklı bir elektromanyetik alana maruz bırakarak sürekliliğini sağlayabilirmiyiz onu denememiz lazım. Sonradan üretilen manyetiklerin üretildiğini biliyorum ondan bahsetmiyorum.
 
iletkenlerin dirençleri birçok nedenden dolayı değişir. bu nedenler sıcaklık, iletkenin bükülmesi sıklığı, üzerinden geçen akım ve akımın cinsi. Bunları göz önüne alarak inceleme yapılması gereklidir.
 
İletkenlerin geçici direnç değişikliği değilde kalıcı direnç değişikliğini yapmak istiyoruz fakat bunu radyoaktivite kullanmadan ve normal koşullar altında nasıl yapabiliriz bunu inceleyelim aslında. En basit örnek manyetiklik özelliği kazanan metallerin bir elektrik alana maruz kaldıklarında elektronlarının kutuplaşması örneğinden yola çıkılabilir. O halde elektronları kutuplayabiliyorsak demekki elektrik alan metalin atomik yapısında geçici değişiklik yapabiliyor. Peki kalıcı bir değişikliği bir elektromanyetik atım yani yüksek enerjili bir elektromanyetik dalga girişim desenine maruz bıraksak acaba bi değişiklik olurmu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,853
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst