Kaçak Yok Ama Çarpıyor

Arkadaşım isterse 10 km olsun...
Önemli olan Güvenlik Güvenlik Güvenlik... Orda çalışanlardan 1 tanesi bu çarpılmadan dolayı kalp krizi geçirse Allah muhafaza vefat etse sorumluluğunu alıp vicdanen rahat olabilecekmisin?
Bizlerin bu tür forumlarda öğrenmesi gereken en önemli şeydir Kişisel Güvenlik...
Şiddetle tavsiye ediyorum. Nötr ve topraklamayı ayır, Topraklama kablonu tesisin her yerine ulaştır.
Selam dua ile
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
dediğin gibi aşırı sürtünme varsa çarpılma statik elektriktendir diye düşünüyorum. senin için birşey buldum. umarım işine yarar. Allah yardımcınız olsun.

Enerji Kirliliği Ve Dua
Bu enerji kirliliği nasıl giderilebilir?
Prof. Dr. Ozdemir: Bu elektrik, belirli bir miktardan sonra, AKBEH’in yansıması olan ve vücudun etrafında bulunan manyetik alanımızın dengelilik halini olumsuz etkileyerek bizi gergin ve huzursuz bir ruh haline sokabilir. Bunun için vücudu toprağa değdirerek (çıplak ayakla dolaşmak gibi) veya su ile vücudun bu uç yerlerini veya tüm vücudu yıkayarak sağlanabilir.
Elektrik kirliliğini temizlemek özellikle dua etme sırasında çok önemlidir.
Bedendeki elektrik kirliliğinin dua ile nasıl bir bağlantısı var?
Her insan, yaradılışına bağlı olarak bir kod numarası ile Dünya’da tektir. Bu benzetmeye göre, bir cep telefonunun merkezdeki bir bilgisayara olan iletişimi gibi her bir yaratılmış da ilahi kozmik bir bilgisayara bağlıdır ve bu bilgisayar ile de bu kod numarası ile sürekli bir iletişim halindedir.
Uzaydaki olumsuz enerjiler yanında vücudun özellikle uç kısımlarında yoğun halde bulunan statik elektrik tabakaları da, dua enerjisine ilişkin düşünce enerjisinin, ilahi kozmik bilgisayara yönelmesini engelleyici ve parazit oluşturucu etki yapmaktadır. Bu nedenle statik enerjinin temizlenmesi, gerek salât aktivitelerinin ilki olan abdest sırasında düşünce enerjisinin vücuttan yayıldığı yerler olan yüz ve dirseklere kadar ellerin yıkanması ve baş ile ayakların mesh edilmesi ile sağlanmış olmaktadır. Dolayısıyla abdest almanın temelinde, buralarda yoğun halde bulunan statik elektriğin giderilmesi ve düşünce enerjisinin kayıt merkezlerine olacak olan yayılımının önündeki parazit tabakasının temizlenmesidir. Böylesi bir temizlik namaz dışında olacak herhangi bir andaki dua veya beddua sırasında oldukça önemlidir. Ancak Kur’an, statik elektriğin su ile giderilmesi işlemi olan abdest almayı sadece salât için farz kılmıştır.
 
Topraklamayla nötrü hiçbirzaman birleştirmeyin dönüş yapar.çarpar.
 
arızayı gidermiş durumdayız bir yanliş baglantıdan kaynaklanan nötürü topraklama klemensinden alındıgı icin böyle bir sıkıntı yaşanıyordu malum yüksek wattlı bir projektör takılınca dönüş olarak topraklamaya veriyor ve carpmaya neden oluyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst