jeneratör sorunu (yardım)

daglar

Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar jeneratorlerde kullanılan kWm ile kWe arasındaki bağlantı hakkında bilgisi olan veya elinde kaynak olan arkadaşların yardımını bekliyorum.(jeneratorler gazlı olacak)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
mekanik güç ve elektriksel güç manasındadır . ama gel gör ki bağlantısını arşivimde bulamadım.

--------------------------------------

Buldum arkadaşım cevabını.
kwe= jeneratör verimi x kwm
ayrıca kwm= 1/ 1,341 HP eşittir.sen jeneratör verimini bileceksin geri kalan hesaplamaları zaten bu formullerle yaparsın.
 
sayın darma yardımlarınız için tesekkurler. göndediğiniz linki inceledim katalog bilgileri var sadece gonderdiğiniz formul bir nebzede olsa aydınlattı.
 
arkadaslar oncelıklle herkese selam benımn de bır sorunum var ben bır elektrık sırketınde calısıyorum jeneratorun calısma prensıbı bızım bobınajcılar benı cok ıyı anlatamadılar eger bılen varsa lutfen anlatabılırmı yardım ıstıyorum az cok bılıyorum ama tam bır sekılde anlatamadılar sımdıden tsk.
 
Kısaca genel mantığından şöyle bahsedebiliriz;

Generator, genellikle senkron makinelerdir. Rotoru ve statoru sargılıdır. Rotora uyarma akımı verilerek (DC akım), türbin ile döndürülerek (türbin, rotora kaplinle bağlıdır) döner bir alan meydana getirilir. Meydana gelen döner alan, endüksiyon prensibine göre stator sargılarında bir gerilim endükler ve akım akar.
 
arkadasım tesekkur edıyorum edıyorum oncelıkle ama bana bıraz daha kapsamlı lazım bunları bılıyorum sadece bırazdaha kapsamlı ogrenmek ıstıyorum
 
Bazı teknik ve pratik bilgiler, işine yarayacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • Alternatörler Teknik.rar
    553.4 KB · Görüntüleme: 0
  • Alternatörler Pratik.rar
    4 KB · Görüntüleme: 0
arkadaslar generator lerın paralel operasyonları ılgılı bır dokumanı olan varmı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst