Jeneratör Gücü yeterli mi ?

ilkercmk

Üye
Katılım
30 Kas 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar

Öncelikle jeneratör 400 KVA
Jeneratörün çıkış akımları
I1= 210A
I2= 230A
I3= 240A dir. toplam akımım It=680A dir.

S=1.732*380*680=447,5 KVA çıkıyor. Jeneratörden 2 adet kule vinç inşaat sahasında çeşitli motorlar ve ofisler için gerekli elektriksel aletler besleniyor.
Sizcede bu jeneratör yetersiz değil midir. Ama bir konu daha var bu akımlar ölçtüğüm sırasında kule vinçlerin kalkış akımları mı onu bilmiyorum. Jeneratör CAT marka ve geçici yüklenmeye karşı uygun üretilmiş mi o konu hakkında bilgim yok.
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hesabınız yanlış.Akım değerlerinize göre,jeneratörünüz 1/3 yükte çalışyor.
 
Teşekkürler galiba en çok çeken fazın üzerinden güç hesabı yapacağız.

Kurmalı Şalteri kurduktan sonra 2 3 sn sonra geri atıyor. acaba kontaktörlerin de midir hata?
 
Şalter akımını,600 ampere ayarlamanız gerekir.Kısa devre ayarını da 1,5-2 yapmanız yeterlidir.
 
Fahri Bey
İzni benim bir sorum daha olacak. motorlu şalteri Manuele aldığımız da sorun olmadan çalışmasına devam ediyor. Fakat otomatiğe aldığım da şalter geri atıyor.
 
Motorlu şalterinizde,düşük gerilim bobini varmı?Kumanda devrenizden kaynaklanıyor olabilir.Kumanda devenizi bir kez daha gözden geçirmenizde yarar var.Şalterinizin markası ne ?
 
Şalterin markası siemens. Düşük gerilim bobinin den kastınız kontaktör mü eğer kontaktör ise mevcuttur. Transfer panosunun içerinde 2 adet trafoya 3 adette jeneratöre ait kontaktör bulunmaktadır. Bu kontaktörlerin bir veya ikisinin arıza olduğunu düşündüğüm den yenisini aldırdım. Akşam değiştirmeyi düşünüyoruz. umarım sorun bundandır. Başka bir öneriniz var mı. Eğer öyle de sorunu çözemezsek jeneratörün kompansazyon panosu yok. Bununlada ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst