jeneratör frekansı ve gücü hakkında

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
arkadaşlar mesela dizel jeneratörüm tek basina sistemi besliyor ve denge durumu sözkonusu, merak ettigim sey su: sistemde aktif güc bir anda 1,2 katina ciksa ve jeneratörün ikazi ve frekans kontrolü calismasa ne olur? diyeceksiniz ki hizi azalir,degil mi? iyi ama isin icinde governor yok hatta olsa bile jeneratör cok kisa bir zaman icerisinde üretilen güc kücüktür toplam güc denklemine göre azaliyor ama bu esnada yük karsilanmiyor mu? yani üretilen 1 yük 1,2 birim oldugunda sadece hizin azalmasi ile bu esitlik saglanmis mi oluyor? zaten hiz azaldiginda ikaz ve tahrikle oynanmamis ise gerilim de azaliyor ortaya cok tuhaf bir durum cikiyor sanki?? bu durumda ya da en azindan o bahsettigim cok kisa ani yüklenme sirasinda neler oluyor? kolay gelsin...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
jen. yük artışına cevap veremediği için gerilimde düşme meydana gelecektir buda akımın artması demektir.bu olay yük düzelene kadar devam edecektir ve alternatörün aşırı ısınıp yanmasına veya koruma elamanlarının devreyi açmasına neden olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,350
Mesajlar
916,918
Kullanıcılar
450,203
Son üye
recepttt

Yeni konular

Geri
Üst