JENERATÖR SEÇİMİ İÇİN DESTEK

EDS

Üye
Katılım
16 Ocak 2008
Mesajlar
34
Puanları
1
Bir mağazada 200 kVA dizel jeneratör var ve mağazaya yetmiyor. Bütün şalterler açıkken demarajı kaldırmıyor. Ayrıca 4 tane rooftop klima jeneratöre bağlı değil. Normalde jeneratör manuel konumunda bekliyor elektrik kesildiğinde ana pano üzerinde birkaç tane şalter kapatılıyor ve jeneratör manuel devreye alınıyor. Demaraj akımı kalktıktan sonra kapatılan pako şalterler tekrar açılıyor.

Şuan bütün cihazlar çalışıyorken ana pano 600 A, 600A ,600 A ölçülüyor.
Ana şalter 1250 A
Jeneratör taransfer şalteri 630 A
Jeneratörle ana pano arasında 15 mt var
Rooftop klimalar ( 90 A ,90 A 90 A ) X 4 çekiyor.


Bu mağaza için yeni bir jeneratör alınması gerekiyor. Bu durum nasıl rayına oturtulmalı ve seçim için ne kadarlık bir cihaz alınmalıdır?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
600 amp. akım okuduğunuza göre,asgari 500 kva ( ilk kalkınma akım oranı yüksek olan ) jeneratör almanız gerekir.Cosq faktörü de göze alındığında, 630 kva jeneratör sizin için uygundur.Bu rakamı,jeneratör firmasına da teyit ettirmenizde yarar var.
 
Teşekkür ederim. Peki hazırda olan güce yakın yedek bir jeneratör alıp paralelleme yapsak masrafı kısmış olur muyuz?

Ayrıca bu mağazada 2 adet yürüyen merdiven de var onların da jeneratörden beslenmesi isteniyor. Bu durumlarda ana pano da ya da diğer panolarda köklü bir revize gerekir mi?
 
Son düzenleme:
eğer 250 kva jeneratörünüz varsa buna 300 kva daha alıp senkron yapabilirsiniz
ama size tavsiyem ya iyi bir jeneratör alın yada eski 2. el cummins nta 855 volvo gibi iyi bir jeneratör alın sakın çin malı almayın
senkron maliyetleri yaklaşık 5000 euro ile 9000 euro aeasında değişir

eğer yüklerinizi 2 ayrı panodan besleyebiliyorsanız senkronada gerek kalmaz 2 jeneratörün yüklerinin ayırsınız oda olur

ama nevi şahsıma munhasır düşüncem bir mağaza için 500 kva fazla nasıl bir mağaza bende düşünemiyorum artık alış veriş merkezine yaklaşmış artık sanırım 4 katlı mutfağı olan çiller ve boyler olan bir yer yani yarısını besleyin decem ama önceliklerinizi bilmediğim için
bir şey söyleyemiyorum

eskisini verip 2. elde alabilirsiniz
motorun modelini verebilirseniz alınabilecek fiyat ve size yaklaşık maliyet bildirebilirim
kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,301
Mesajlar
916,545
Kullanıcılar
450,136
Son üye
ugur ta

Yeni konular

Geri
Üst