Jenaratör barası ve AG barası arası kuplaj?

ankbjk

Üye
Katılım
7 Nis 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba.Şöyle bir sorum olacak '' 2 adet 1250kVA jenaratör (asıl-yedek) düşünelim ve 2 adet 1600 kVA (asıl-yedek)Trafom var.Jenaratör - Trafo AG baraları arasına manuel kuplaj şalteri istenmekte.Ve Tek hat şemasında Her iki jenaratör ve trafoda görünmesini istenmekte...Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba,
iki trafo birbirini yedekliyorsa ve iki jeneratörde birbirini yedekliyorsa bu demektirki tek yük barası var. Yok eğer iki yük barası var ve ve aralarında manuel kuplaj şalteri varsa bu demektir ki her bir trafo ayrı ayrı baraları besliyor ve jeneratörlerin her biriside bir trafonun yedeği olarak çalışmakta. Ben çalıştığım projelerde bu ikincisini çok gördüm, birinciyi hiç görmedim. Buraya nasıl çizeceğimi bilmiyorum. Mail verirsen elle çizip tarayıp gönderirim.
 
Trafo ve jeneratörün olduğu bir yerde "manual kuplaj şalteri" nasıl çalışır? pek anlayamadım bunu..
sanırım burada ana panoya jeneratör ve Şebeke olarak iki hat gidecek..jeneratörün gücü düşük olduğu için..
 
Soruyu soran kişi detay vermez ise birsürü alakalı-alakasız yorum çıkar. Kuplaj işini manuel düşünmek manevrayı teknik elemana bırakmak demek olur insan hatası faktörü devreye girer. Sistem otomatik olmalıdır, otomatik sistemde arıza olursa şalter elle kurulup manuel kuplajıda zaten yapılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst