Jenaratör-Şebeke Sorunu

coolone

Üye
Katılım
7 May 2009
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar. Şantiyemizde kullandığımız 400 kva trafoya bağlı 275 kva jenaratörümüz var. bir kaç gün öncesine kadar problemsiz çalışan sistemde şuan için şöyle bir sorun var;

Şebekede elektrik var olmasına rağmen jenaratör otomatik konumundayken devreye giriyor ve şebekeyi kesiyor, manuel devreye almışız gibi. Voltaj düşük değil kaldı ki regulatör de kullanıyoruz düşük voltajda jenaratör devreye girmesin diye.

Sinyal kablosunda bir sorun olduğunu tahmin ediyorum ama başka ne sorun olabilir acaba? fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şebeke rolesini bir kontrol edin devreye girdikten sonra devamlı devredemi kalıyor kolay gelsin
 
Yapılması gereken en doğru şey önce şebekenizi bir analizör ile takip etmeniz. Jeneratörünüzün devreye girmesi için şebekede olan değişimlerin sınırları vardır bu bilgiler jeneratör kartına girilmiştir. Frekans değişimi olabilir, O.G.'de çatlak izolatör v.s. nedenlerle anlık atlama neticesi pik yapma durumu olabilir. Jeneratör üzerindeki rölelerde arıza olabilir (sık karşılaşılan durum).
 
Jeneratörün devreye girme şartları nelerdir?Bu şartlara göre deveyi takip etmek gerekmekte.

Genel olarak bu tip sistemlerde şu şartlar aranır.

1-Şebekenin kesilmesi(faz kontrol rölenizin kumanda kontaklarında sorunolabilir)
2-Şebeke şalterinin off olması(şebeke şalterinin içersinde bulunan durum kontağı arızalı olabilir)
 
Merhaba.
kullanmakta olduğunuz jeneratör kontrol modülünüz şebekeyide izler yani şebeke voltajınız ayarlanmış set değerlerinin altına veya üstüne çıkar ise şebekeyi keser ancak voltaj regülatörünüzünde doğru çıkış yaptığından çalıştığından emin olunuz.
Ayrıca jeneratör kontrol cihazının şebeke ölçümünü düzgün ölçüyormu bunu kontrol edin kalibrasyonu da bozulmuş olabilir. cihazın topraklaması yapılmışmı kontrol etmenizi ve cihazın üzerinden şebeke voltajını izlemenizi tavsiye ederim.
İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst