ISIS te çizdiğim devrenin ARES te baskılı devreye dönüşümü

maketgemi

Üye
Katılım
26 Ara 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Arkadaşlar herkese kolaylıklar dilerim. Hobi olarak elektronik ile ilgileniyorum. ISIS te çizdiğim basit bir devreyi ARES te baskılı devreye çeviremedim . Bana bu konuda yardımcı olacak 10 -15 dakikasını ayıracak arkadaşlara çok teşekkür ederim. Devre ses ile ışık yakan transistörlüdür Ekte çizimi veriyorum. Acaba PCB haline dönüştürebilir misiniz ?
Şimdiden teşekkürler.
İbrahim EMENLİ 1962
İZMİR
 
Ben de yakın zamanda isis dosyasının pcbsini areste çıkarma konusunda sıkıntı yaşamıştım. Birazcık çalıştım, birazcık öğrendim. Bu konuda uzman olan arkadaşlarımın affına sığınarak, bildiklerimi sizinle paylaşmak isterim. Hem yanlışım varsa ortaya çıkar, ben de doğrusunu öğrenmiş olurum.
Areste, yollar oromatik olarak çiziliyor. Hatta kompanentler de otomatik olarak yerleştirilebiliyor. Ancak bu otomatik işlemler sırasında, devre su yolları ince olabiliyor, ya da lüzümsuz yere, baskı devre çift yüzlü olabiliyor.
Önce isite iken, sağ üstteki ares sembolüne tıklıyoruz ve ares açılıyor.
sol taraftaki işaretlerden, alttan beşincisi olan yeşik kare sembolünü tıklıyoruz. Bu sembol 2D graphics box mode sembolüdür. Bununla pcb nin sınırlarını belirleyeceksiniz.
ekrana mouse ile bir dörtgen çiziyoruz. Çizdiğimiz dörtgenin ölçüleri, yani pcb kartımızın ölçüleri, alt tarafta görülüyor.Dörtgeni oluşturduktan sonra sağ tuşa tıklıyoruz.çıkan menüde en altta change layer kısmına geliyoruz. Yeni bir komutlar penceresi açılıyor ve orada en alttaki "board edge" yi seçiyoruz.
Artık pcb kartımızın sınırla belli oldu. Şimdi üstteki tools sekmesine tıkladığımızda açılan menüden AUTO PLACER i tıklıyoruz.Kompanentlerin boarda yerleştiğini ve, bağlantıları göreceksiniz.
Şimdi sıra yolları yapmaya geldi.
Yine üst taraftaki toolsa tıklıyoruz. Açılan menüden AUTO ROUTER i tıklıyoruz. Açılan pencerede ayar yapmak isterseniz yapıyorsunuz, istemezseniz de direkt olarak begin routere tıklıyoruz ve PCB miz hazır oluyor.
Bunu yazdırmak için de, output sekmesinden, print i seçiyoruz. çıkan menüden, üst yollar, alt yollar ya da kompanent görünümündeki tıkı kaldırıp, sadece çıkmasını istediğimiz şeyin kenarındaki yeri tıklıyoruz ve istediğimiz yüzeyi kağıda yazdırıyor ya da pdf creator gibi bir programla, pdf ini oluşturabiliyoruz.
 
İlginize teşekkür ederim. Anlattığınız tarzda devreyi tekrar Areste deneyeceğim. Resim yükleyemediğimden verdiğim linkte yasak olduğundan maalesef moderatör arkadaş tarafından silindi. Saygı duyarım.
 
Badabat kardeşim Çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Bendeki program 7.1 Sp2 olduğundan açamadım. Versiyon yükselteceğim. Başarılar . Selamlar
 
Son düzenleme:
Aslında cogu arkadasın ortak sorunu bu. Bende bilmiyordum. Sagolun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,757
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst