Ip Kamera?

godzillas

Üye
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
129
Puanları
1
Yaş
34
Selamlar ,

Ip kamera lazım maliyeti ucuz olarak bu işin ehli olanlardan öğrenmek istiyorum birde. İnternet bağlantısı olan evimden Ip kamera aracılığı ile DVR kayıt cihazı ile görüntüyü kayır edebilirmiyim ?? kayıt etmek istiyorum ,Nasıl yapabiliriz ?
 
ıp kamerayı analog dvr kayıt cıhazına kayıt edemezsın ıp kamera kayıt cıhazları ıp kameranın fıyatını gececegınden dolayı mantıklı gelmeyecekdır o yuzden sen ıp kameranı local agda herhangı bır bılgısayardan ızleyıp kayıt edebılırsın
 
usta bu lokal ağ değilde , normal şahsi bilgisayarıma kuracağım ve görmek istediğim mevkii ise yaklaşık 4 km uzaklıkta bi mesafe , bende bunun için bilgisayardan girdiğim için kendi pc ye nasıl kayıt ederim öylese ??
 
IP cam ile dünyanın her yerinden izleyebilirsin. Ama kameranın olduğu yerde wireless yada kablolu internet bağlantısı olmalı. Sanırım sürekli kullanacaksan sabit IP alman gerekiyormuş. Aksi halde modem açılıp kapandığında göremiyormuşsun kamerayı. Kolay gelsin.

Bendeki cihazın hareket algılama özelliği var bunu kullanarak fotoğraf çekip gönderiyor. Bunu mail adresime nasıl gönderebilirim bilen varsa yazarsa sevinirim. Ben bilgi mesajı atmayı başarabildim. Yani hareket algılayınca e-posta gönderiyor. Ama çektiği fotoğrafı göndermiyor.
 
4 km mesafe ile doğrudan bağlantın yoksa kameranın olduğu yerde kameranı sabit IP si olan bir modem e bağlarsın. 4 km veya 4 milyon km önemli değil internetin olduğu bir yerden modem IP si üzerinden kameraya bağlanıp izlersin. Uzak noktadan kayıt işi saniyede kaç resim, hangi çözünürlükte kaydetmenle ciddi alakalı. Ama her halukarda standart internet bağlantısı ile düşük çözünürlükte az resim kaydedebilirsin. Çok işine yarayacağını sanmam. Unutmaki yaptığın kayıt ciddi dosya boyutlu olacağından internet kotası ve maliyetini düşünmen lazım.
Bu işin aslı kameranın bulunduğu noktada sistem LAN üzerinde bir cihaza kaydeder, sende uzaktan IP ile kayıt ünitesine bağlanır ister kameranın canlı görüntüsünü izlersin istersen istediğin saatlerdeki geçmiş kayıtları izlersin. Sistem yazılımı özelliklerine göre anlık görüntü resmi veya belli zaman aralıklarını backup olarak kendi PC ne alabilirsin.
 
ip kamera neden kullanmak istiyorsun mesafe çok uzak bir mesafe değil . ip kamerada kayıt için bir bilgisayar ayırman veya NVR dediğimiz kayıt cihazları almalısınki fiyatları çok yüksektir. bunun yerine normal bir sistem (kamera sistem)i yapıp görüntüyü kablosuz aktarıcılar ile izlemek istediğin noktaya ilete bilirsin . yeterki kamera sisteminin bulunduğu nokta ile izleme noktası birbirini görsün biyasada 50$ 1500$ arasında ürünler bula bilirsin .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar iyi güzel konuşmuşsunuzda çok sağolun ben gündüz vakitleri çalıştığım için 4km nin üstündeki bir bölgeyi uzaktan kablosuz izlemek yada görüntülemek istiyorum ve kayıt edilen görüntüyüde akşamları takip etmek istiyorum eğer NVR denilen cihazla pahalı ise kablo uzatamayız 4km üstü mesafede ?? :eek:
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,366
Mesajlar
917,043
Kullanıcılar
450,237
Son üye
tekogulyunus

Yeni konular

Geri
Üst