ilginç bir xp pro açılışı sorunu

Sayın El emek, haklısınız

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)..............
multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)..............

Sizdeki sistemde bulunan 2. satırda sorun var. " rdisk(...) " ibaresi sıfırdan başlar ve rdisk(0), rdisk(1), rdisk(2),... şeklinde gider. Bu ibareler işletim sisteminin bulunduğu partitionları belirtir. Şimdi 2. satırı nasıl silebileceğinizi en kolay şekliyle anlatıyorum.

İşletim sisteminizin İngilizce olduğunu varsayıyorum.
Sağ tık "My computer"- " properties "
"Advanced" tabında "Startup and Recovery" ve burada "Settings" butonuna basıldığında ekrana gelen pencerede "Edit" e basın ve ekrana gelen boot-notepad de hatalı olduğunu düşündüğünüz satırı silin ve "save" edin. Şimdi bir önceki yerdeki default işletim sistemleri penceresinde sağlam olan işletim sisteminiz gözükecek diğeri silinmiş olacaktır. Aşağıdaki " time to display list of operating systems " kutucuğunu boşaltabilirsiniz.

Buradaki işlemler işinizi görecektir.

iyi günler
 
Sayın El emek,

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)..............
multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)..............

Bahsettiğiniz gibi 2. satırda sorun gözüküyor çünkü rdis(0), rdisk(1), rdisk(2),...şeklinde artarak gitmesi gerekirdi. Bu rdisk(..) ibaresi işletim sisteminin durduğu partitionu belirtir.

XP nizin İngilizce olduğunu varsayıyorum. 2. satırı silmek için sağ tık "My computer-properties", gelen ekranda "advanced" tabı, "startup and recovery" bölümünde "setting" butonuna bastığınızda, default işletim sisteminin görüntülendiği yerin sağındaki açılır butona bastığınızda hatalı işletim sisteminin de görüyor olmanız gerekir. Hatalı olanı kaldırmak için hemen alttaki " edit " butonuna basın ve hatalı satırı .....rdisk(2).... silip boot-notepad dosyasını save edin. Artık default işletim sisteminin olduğu yerde sadece sağlam olan OS (operating system ) görülecektir. İsterseniz hemen alttaki kutucuğu (time to display list of OSs ) boşaltırsanız boot ekranında 1 tane de yüklü olsa OS ler görülmeyecek, yaptığımız bu ayardan sonra sağlam olan OS ile açılacaktır.
 
Evet var 155 $+KDV
 
Öncelikle cümle Sistem ve Network sertifikalarını toplayan biri olarak XP ve Home farkını öğretmenize gerek yok.
Oricinal XP CD si de ne demek??? Satın alınan lisanslı bir XP nin Product ID si bir defa girilir. Aksi halde kopya XP den ne farkı kalır???
 
İllegal program , key, kürek paylaşımının yasak olduğu bir forumda ,
isteğiyle alakasız bir başlıkda " orijinal x cd si " isteyene , verilecek cevaplar bellidir.

"orijinal x cd si" isteyene xp pro fiyatı vermek ne kadar geyikse benimde alıntı yaparak o kişiye gönderme yapmam o kadar geyiktir.

Cümlem , alıntı sahibine değil , uygunsuz istekde bulunana idi.
Lakin başkalarıda üstüne alındı ise benim açımdan hiç sorun yok.
Nasıl olsa teknik bir konu değil ve mesuliyet kavramı yok ortada.

Ek :
Lisans sahibi iseniz istediğiniz sayıda kurulum yapabilirsiniz.
3. aktiveden sonra telefon ile aktive seçeneği ile devam edersiniz.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar gerginliğe gerek yok crackli veya orjinal kullanmak kişinin isteğine bağlıdır bence x cd si isteyen arkadaş crack li istemiş olsa gerek. orjinalini gelip de forumdan isteyecek değil sanırım.

:) + ikinize de katılmıyorum xp cd imdeki lisans numaralarını girmiyorum orjinal bazen yılda 5-6 bazen günde 5-6 format atıyorum :)

daha önceki sorularda komutlarla disk 0-1 yap veya yapma her ne yaparsan yap...
en temizi hdd C: sini komple silmektir. Lütfen iddaalaşmayın her metodu denedim. nihayetinde ömrü bozuk olur bozuk atılan bir format var ortalıkda windows üstüne windows kurulduktan sonra ağzınla kuş tutsan o makine adam gibi çalışmaz adımı basarım!!!
 
Asıl konudan uzaklaşıldı. Sanırım konuyu başlatan arkadaş doyurucu bilgiyi aldı. Yeni konular için yeni başlıklar açalım lütfen.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,357
Mesajlar
916,977
Kullanıcılar
450,216
Son üye
omerfaruk58

Yeni konular

Geri
Üst