Igbt, Mosfet, Transistörün Gerçek Gücü

Bu alemde ne kadar leşin varsa o kadarsın.
Kim tutar seni , yak , hepsini yak, hatta romayıda yak pariside yak.




Yukarıdakiler kaynak makinesi yapmaya çalışan moskofun leşleri .
Hadi seninkileride görelim.



Power mosfet driver aramaları googlede çok sonuçla döner.
Mesela biri :

https://i.kontrolkalemi.com/1/slup169.pdf
 
Sayın Kazım Uğur yanan mosfetlerin 99 adedini bir tele dizip tesbih gibi elde dolaşıp komşu esnafa neşeli dakikalar geçirttim.Yanan malzemeler moral bozucu görüntü verdiği için ve fuzuli yer kapladığı için çöpe attım.Bu günten itibaren cenazeleri saklayıp bir fotoğraf göndermeyi düşünüyorum.Selamlar.
 
Teşekkür ederim , bekliyoruz .
Hele köprü devreleri kullanıyorsan videolu olsa sesli filan , kokusunuda hayal eder tamamlarız.

Bu arada beklerken sorayım Richie yi tanıyormusun ?

High Frequency Induction Heating
 
Son mesajdan sonra yapılan deneylerde 30 adetten fazla mosfet kaybettikten sonra bazı dersler çıkardım ve paylaşmaya karar verdim. Örnek olarak 500 Volt,20 Amper,300 W. katalog değeri olan bir Mosfet veya IGBT.yi güvenli çalıştırmak için uygulanabilecek akım ve gerilimler aşağı yukarı şöyledir.12 volt gerilimde 25 amper,224 voltta 12,5 amper.,48 voltta 6,25 amper.,96 voltta 3,125 amper.,200 voltta 1,6 amper,30 voltta amper.Belirtilen voltajlarda,belirtilen akımlar üzerinede akım çekildiğinde büyük ihtimalle Mosfet veya IGBT.yanacaktır.Ben çok yaktım siz yakmayın.Kolay gelsin.

Söylediğiniz Mosfetin verdiğiniz değerlerde güvenli çalışır demek bana göre biraz abes. Mosfet ve IGBT gibi anahtarlama elemanlarının ideal sürme direnci ve akımı ile kapandığındaki direnç değerleri ile hesaplanır. Mosfet' i yeterince iyi süremezseniz 20 Amper yerine 1 amperde bile yanar.
 
Sayın Tossun derdimizi deştiniz.Mosfeti iyi sürmenin kriterleri nedir,ipucu verebilirseniz az da olsa döviz tasarrufu yapabiliriz.Selamlar.
 
Yukarıdaki pdf de ip ucu olabilir.
 
Sayın Kazım Uğur Richie devrelerini biliyorum.Neon-john,mindchallenger,scopeboy araştırdığım siteler.Size de faydalı olabilir.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst