iddia ediyorum kimse masaüstünde 'con' diye klasör açamaz

ibosch01

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
545
Puanları
1
Yaş
39
Konum
adana
açılmıo cidden ; Microsoft’u yaratan kişi Bill Gates‘e küçüklüğünde arkadaşları hep con diye seslenirlermiş ve Bill Gates’de bu isimden nefret etmiş onun için Windosu işletim sistemini tasarlarken con isminde bi dosya açılmasını yasaklamış

İddia ediyorum kimse masaüstünde 'con' diye klasör açamaz :) :)
 
Söylenti kısmını yeni duyuyorum ama con isimli bir dosya gerçekten açılamıyor arkadaşlar.
 
Windowsta hiç bir dosyanın adını con koyamıyoruz yeni (metin belgesi, exel dosyası vb..) Ayrıca Windows’ta com1 ve lpt1 isimli bir klasör de oluşturamayız. Bunun sebebi bu kelimenin bir komut olmasıdır ve bu isimde klasör veya dosya oluşturulması durumunda işletim sisteminin işleyişini aksatabileceğindendir.
Con’un açılımı console’dur ve amacı konsol (MS-DOS)’dan yazılan metinleri bir dosyaya kaydetmektir. Örnek kullanımı da aşağıdaki gibidir.:
Başlat>Çalıştır>”cmd”
Siyah ekran açıldıktan sonra o an bulunduğunuz dizinde “copy con a.txt” Enter dediğiniz zaman dosyanın içeriğini konsola yazmaya başlarsınız. Daha sonra içeriği bitirdiğinizde Ctrl+Z (^Z çıkacaktır) Enter’a bastığınızda “1 file(s) copied.” ya da “1 dosya kopyalandı.” uyarısını görürsünüz. Daha sonra o dizine baktığınızda a.txt’nin içeriğinin aynen konsolda yazdıklarınız gibi olduğunu göreceksiniz.
Tartışmalar yaratan bu komutun açıklaması bu kadar basit. Herhangi bir elementi temsil etmiyor, herhangi özel bir amacı yok. Sadece bir komut. Diğer herşey yalan.

(alıntıdır)
 
Ali Rıza bey konuyu netliğe kavuşturmuştur.teşekkür Ederiz...
 
bu söylentiye daha önce de pek çok sitede rastlamıştım açıklama için teşekkürler aydınlanmış olduk :)
 
Evet gerçekten açılmıyor ama ben ufak bir çalışma yaptım ve medarı iftarımız Linux tabanlı işletim sisteminde 'con' isimli dosyayı oluşturub windows destkop
icerisine yapıştırdım yani dosyayı oluşturdum. Ama windows işletim sistemine gecinçe dosya görünmedi ama Linux_Pardus da dosya görünüyor.


:D :D :D :D
 
Şu isimler de yasaklı:

* PRN
* AUX
* CLOCK$
* NUL
* COM1
* COM2
* COM3
* COM4
* COM5
* COM6
* COM7
* COM8
* COM9
* LPT1
* LPT2
* LPT3
* LPT4
* LPT5
* LPT6
* LPT7
* LPT8
* LPT9
 
In MS-DOS, several special "device files" were available to aid in performing certain tasks, such as clearing the screen or deleting extraneous output from a program. In order to maintain backwards-compatibility, all versions of Windows up ...to and including Windows Vista will refuse to allow you to create a file with these "reserved" device file names. The following file names are reserved:




* CON



* PRN



* AUX



* NUL



* COM1



* COM2



* COM3



* COM4



* COM5



* COM6



* COM7



* COM8



* COM9



* LPT1



* LPT2



* LPT3



* LPT4



* LPT5



* LPT6



* LPT7



* LPT8



* LPT9

CON, incidentally, was a device file used to capture whatever was printed onscreen.
 
CON = CONSOLE demektir bill'e deseler deseler micro soft derler :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst