işçilik fiyatları

arkadaşlar elektrik teknisyenleri odası 2011 birim fiyat listesi olan arkadaşımız var mı???
 
Bende çok piyasada elektrikçilik yaptım ama ögrendiğim şu oldu çalıştıgım yerde çalıştıgın yere göre para veriliyormuş zengin çevrede isen yüksek maddi durumu iyi olmayan yerde isen uygun fiyat veriyorsun yani ortama göre takılıyormuşsun hayat bunu ögretiyor bir elektrik fişini bir yerde 2 tl bir başka yerde 5 tl ye satıyorsun işçilikte böyle zengin yere gidiyorsan zengin fiyat fakir veya orta yere gidiyorsan orta fiyat.
 
arkadaşlar bir gerçeğin farkına varmalıyız artık bina elektriği elektrikçilerin kontrolünden çıkmıştır. herkez yapabilmektedir şöyle örnek vereyim İş yerimde puntacı olarak çalışan bir arkadaşım ek iş olarak tesisat çekmekte (mesleki eğitimi yok)bir şekilde tesisatı öğrenmiş gayet güzel çekiyor iş proje kısmına gelince bir elektrikçiyle anlaşmış 50 tl veriyor o tedaş kısmını hallediyor herkez memnun halinden bazı arkdaşların fiyatlarına uçmuşlar standart bir 3+1 daireye 1000 tl den fazla kimse vermez bursa da onunda malzemeden çok düşmezsen 350 tl den fazla para kalmaz
 
bayındırlık bakanlığının birim fiatlarını uzerınden vere bilirsin..
yada işin toplam malzeme bedelinin %30-%25 ini isteye bilirsin
ama giderlerini göz önünde bulundur..
not.. hiç bir zaman hakettiğini alamazsın vede mutlaka ön avası yuksek tutmaya bak..
işin %35 ini almadan işe sakın başlama batarsın... (%20 de ola bilir)
 
Arkadaşlar TEDAŞ ve Bayındırlık fiyatlarını kullanmak lazım uyulmuyor diye aynı şeyi yapmamak lazım. Analizler gelişigüzel yapılmıyor. Malzeme fiyatınıa % oran koymak çok yanlış ya fahiş fiyat çıkar yada zarar edersiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst