hidrolik pres kumanda sistemi

Hmisto yu programlamak için vijeo designer gerekli hmistoyu sadece değerleri almak icin kullanacaksınız geri kalan karşılaştırmaları zelio da yazacağınız program yapacak.
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ve zelio yu az çok kullanıyorsanız bunun altından kalkamazsiniz çünki zelio daki haberleşme bloglarını kullanmak zorundasınız ki buda ileri bir zelio bilgisi gerektirir.
 
O halde burada zor kisim zelio ile paneli haberlestirmek.butun kumandayi zelio yapacak.bu durumda hmisto problem cikaracak kisim degil anladigim kadariyla.bu sorunu cozmek uzere zelionun haberlesme mantigini cozup bunu ogrenmem gerekiyor dogru anladiysam hmistonun kullanici ara yuzunu programlamak icin design programi bana yardimci olacak sanirim.dogrumu anladim eray bey?
 
Vaktin varsa mikro denetleyici kullan. ADC çevrim modülleri, ekran, kontrolör vs. bunlar toplanınca iyi mebla tutar. En basit yoldan yapayım dersen ciddi anlamda donanım ve yazılım maliyeti söz konusu. Bu projen prototype ise bence kontrolör Arduino mega+ ethernet ekranı ile PC aktarımında (Ethernet üzerinden) mümkündür.
 
Aynen oyle designer programı sadece hmisto için kullanılacak zelio da ki haberleşme mantığı icin ben size ornek bir program yazıp gonderirim akşama
 
Eray bey ve seagate gercekten size cok tesekkur ederim.sanirim bu yola yeni baslayan biri olarak sizden iyi destekci bulmak zor.umarim bende gelecekte sizler kadar basarili olurim bu konuda hevesim cok fazla ve cok merak ediyorum herseyi ama bircok bilgi internette cok karisik geliyor.ama kafama koydum bu isi cok iyi ogrenmek istiyorum.tekrar cok tesekkur ederim arkadaslar
 
Değeri nereden okumayı düşünüyorsunuz ?
 
Değişken basınç kontrolünü oransal valfle yapmak mümkündür, ancak hidrolik hakkındaki detayları bir hidrolik firmasıyla konuşmanız gerekir, aktuel basınç bilgisini basınç transdüserinden alabilirsiniz(0-10 Volt veya 4-20mA).
Kumanda kısmında; hidrolik yağ, soguk veya sıcakken(yaz veya kışın) karekteristiği farklı olacaktır, dolayısıyla lineer bir kontrol yapamassınız, doğru yöntem PID kontrolle yapılmasıdır fakat şöyle bir yöntem(algoritma) izlenebilir.
Makinada set basınç değiştikçe sistemi kalibre etmek için presi boşta presleme yapıp, presleme işlemi esnasında oransal valfe giden kumanda değerini bir örnekleme süresi esnasında(örneğin 100ms de bir) kumanda değerini örneğin 100birim artırıp, aktuel basınç set değere ulaşıp ulaşmadığı test edilir, bu işlem (aktuel basınç >= set basınç) olunca durdurulup, kumanda değeri saklanır ve sistem set basınç değeri değişene kadar bu hesaplanan kumanda değerini kullanır. Ayrıca makina ilk açıldığında da bu işlem yapılmalıdır.
Soğuk kış günlerinde hidrolik yağın visikozitesi farklı olacağından sistemi ilk çalıştırma esnasında hidrolik yağı basınç altında bir valften geçirerek ısıtmak gerekir(bu kısmı hidrolik firmasıyla konuşabilirsiniz), yağın çalışma sıcaklığına gelip gelmediği bilgisi bir sıcaklık okuyucu kontak yardımıyla algılanabilir. Daha sonra yukarıdaki algoritma gerçeklenmelidir.
Kalibrasyon işlemini hızlandırmak için örnekleme süresi daha azaltılabilir veya örnekleme zamanı içindeki kumanda değeri arttırılabilir. Pres uygulamalarında hardware ve software güvenlikten( çift el butonları, ışık bariyerleri, acil stop, güvenlik kapılarından) taviz verilmez.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst