Hiçbir Ayar Gerektirmeden Doğru Kompanzasyon Yapan Röle

Muharrem bey,
16-17 haziran tarihlerindeki yoğunluktan dolayı sizinle görüşemedik, bunun için sizden özür diliyorum. bana 17 haziranda bizi ziyaret edeceğiniz söylenmişti bende hazırdım,keşke vakit bulup gelebilseydiniz,tüm ürünlerimizi görebilirdiniz. sonu 3147 ile biten cep telefonunuz 18-19 haziranda aranmış ama ulaşılamamış.
özelden e-mail'inize fiyat listemizi gönderiyorum, daha sonra dilerseniz telefonla sorularınızı yanıtlamaya çalışırım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Muharrem bey,
16-17 haziran tarihlerindeki yoğunluktan dolayı sizinle görüşemedik, bunun için sizden özür diliyorum. bana 17 haziranda bizi ziyaret edeceğiniz söylenmişti bende hazırdım,keşke vakit bulup gelebilseydiniz,tüm ürünlerimizi görebilirdiniz. sonu 3147 ile biten cep telefonunuz 18-19 haziranda aranmış ama ulaşılamamış.
özelden e-mail'inize fiyat listemizi gönderiyorum, daha sonra dilerseniz telefonla sorularınızı yanıtlamaya çalışırım.

tugrul bey evet ben de izmirde idim odönemde sekreterinizle birkaç defa görüştüm ama izmirde bulunma sebebim malumunuz konpanzasyon sorunu idi oradaki şirketimizin sekreterinize bu durumu bildirmeme ragmen sizin bana dönmemeniz işin açıkcası kafamda bazı şüpehelere yol açmıştı ama artık ben koyadayım burdada hali hazırda konpanzasyon sorunlarım var ama çözmeye çalışıyorum genede mesaj yazdıgınız için teşekkür ederim... selamlar
 
sevgili arkadaşlar her üç fazın toplam çekmiş olduğu amper 660 A. dir. Netice olarak aşağı yukarı 380 KVA lık bir güce 180 Kvar'lık bir kondansatör takviyesi yapılarak bir sistem kompanze etmeye çalışıyorum. Kullanmış olduğum role. KAEL marka VarKOMBİ. 12 Çıkış olan bu roleye hesapladığım 180 kvar lık kondansitörleri hangi güç oranında sıramalıyım bu konuda yardım istiyorum. R= 220 Amper, S=220 Amper, T= 220 Amper. Bu bilgiyide veryim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Yükünüzde dengesizlik yok ise,40-30-30-20-20-15-15-10-7,5-5-2,5-1,5 olabilir.
 
akım trafo oranınızı vede yukun durmunu soylerseniz size uygun kondansator sıralaması hakkında yardımcı olmaya çalışcagım birde ana şalter kaç amper?
 
Sn Mustafa HAKLI, her fazdan 220A akım çekiliyorsa eğer, 185kVAr biraz fazla gelebilir:
P= 1,73.380.220.0,80
P=115kW
Qc=P.(tanfi1-tanfi2)
Qc=81kVAr+%20 tolerans
Qc~100kVAr
Detaylara da değinirseniz daha doğru olur. Kompanzasyon için sadece akım bilgisi bazen eksik olabiliyor.
 
sn. Mustafa HAKLI,

Genç arkadaşımızın dediği gibi sadece akım bilgisi yetersizdir. Sistemin ortalama Cos Fi değeri önemlidir. 0,8 cos Fi durumuna göre reaktif ihtiyaç 100kVAr düzeyinde görünüyor. Ancak sistem rezistife yakınsa 100kVAr'ın altında, Cos fi 0,8'den düşükse bu durumda da 100kVAr'ın üstünde bir ihtiyaç olacaktır. Siz en iyisi bir güç analizörünü sisteme dahil ederek ve işletmeyi maksimum seviyeye getirerek, cihaz üzerinden sistemin toplam reaktif ihtiyacını okumanız en doğrusu olacaktır. Toplam ihtiyacı gördükten sonra da ilave %20 extra kondansatör bırakarak güvenli bir şekilde sistemi çalıştırınız.
 
Ben ce bu markaların yerli olması ve dışa bağımlı olmamamız önemli. Gerisi önemli değil. Yabancı marka almayalım demek istemiyorum. Ama ihtiyaçlarımızı da türk insanının üretmesi öenmli o yüzden türk markaları hangisi olursa olsun destekliyorum. Başarılar diliyorum. Elektrik sektöründe lider bir bir türk firması olması beni çok ama çok mutlu eder. Kendime olan güvenim tazelenir her an çünkü. Ama bir ürün ararken hep yabancı sitelere bakmak canımı sıkıyor.
 
sayın ibrahim_gurx,

Reaktif rölelerde hiç merak etmeyiniz yerli ürünlerimizin çoğu (marka belirtmiyorum) yabancı ürünlerden çok çok ilerdeyiz.
 
Röle değil ama gerçek anlamda tak çalıştır cihazları entegre röle kartı ile, standart harmonik filtreli ve tristör kontrollü, Karmet'te bulabilirsiniz inceleyin lütfen-32 yada 64 kademe hassasiyetinde..

İlk devreye almadan önce sisteminize göre kompanzasyon sistemini tasarlayıp, röle ayarlarınızı yaptıktan sonra, aşağıdaki durumlar mevcut olmadığı sürece değiştirmenize gerek yok.


- Kompanzasyon sisteminden sonra işletmenizde herhangi bir yükün devreye alınması veya komple devreden çıkartılması.

- Kondansatörlerin ömürlerinin fazlaca azalması.

- Aşırı gerilim veya aşırı akım sonucu kondansatör patlaması.

- Panodaki elemanlardan oluşabilecek farklı bir arıza.

______

arkadaşlar hepinize kolay gelsin.ben bir şey ögrenmek istiyorum.devreye alındığında hiç bir ayar gerekmeden dogru bir şekilde kompanzasyon yapan röle var mı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,898
Kullanıcılar
450,193
Son üye
Kronoss

Yeni konular

Geri
Üst