Hava kopresörü elektik panosu hakkında

Saygıdeğer şef ustam. teşekkür ediyorum. ben sorumu şu maksatla sormuştum bizim iş yerinde 7 adet konpresör var 5adet komsan 2 adet atlas tüm panolar start stoplu,dijital. atlaslar da ise buton emniyet sistemide var.bunun amacını detaylı olarak anlamak için sormuştum. saygılarımla.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Digital panolu kompresör hiç görmedim dersem beni kınamazsınız umarım.
Ama şunu söyleyebilirim, start-stoplu bir panoda elektrik kesilip, tekrar geldiğinde motor çalışmayacağı için aşırı ya da düşük gerilime karşı korunmuş olur.
Pako şalter kumandasında ise elektrik kesilip, tekrar geldiğinde çalışmaya devam eder.
Herhangi bir anormal durumda stop butonuna basmak pako şalteri kapatmaktan daha kolay olur.
Belki bu amaçla kullanılmış olabilir.
 
Son düzenleme:
şef aynı panoyu bizde uyguladık kompresörde aynı marka ve model yalnız tüm kontrolleri yaptık bağlantıyla ilgili bi hata yok
üçgen kontaktörü yapıştıtıyor bunun sebebi ne olabilir acil yardımlarınızı bekliyoruz
 
motor bağlantı uçlarını anlatımınızda belirttiğiniz şekilde tekrar tekrar kontrol ettik yinede kontaktör yapışıyor ve ana şalter atıyor bi hata var ama bulamadık motoru bağlamadan kontrol ettiğimizde kontaktör sırasıyla çalışıyor ve sorun çıkmıyor ama motoru bağladığımızda ilk 6 saniyede sabit ve yıldız kontaktör çekiyor motor doğru yönde dönüyor yıldız kontaktör devreden çıkıp üçgen kontaktör devreye girdiğinde ana şalter atıyor ve üçgen kontaktör yapışık kalıyor motor bağlantılarını defalarca kontrol ettik bağlantıyla ilgili bi sorun yok
motor: volt elektrik VM 132M-4 katalogdan baktığımızda 3 fazlı indüksiyon motor 7,5KW 10 beygir motor olarak açıklamalarını buluyoruz acaba motor la ilgili bi sorun olabilirmi?
 
ayrıca motoru üçgen bağlantıyla direk enerjiye bağladığımızda normal çalışıyor ama panoda sırasıyla yıldız ve üçgen bağlantıda kontaktörü bozuyor.
 
Sayın technotron arkadaşım !
Motoru direk üçgen çalıştırırken haliyle klemens baralarını üçgen yani birbirlerine paralel şekilde bağlıyorsunuz ve normal çalışıyor.
Peki yıldız-üçgen sistemde bağlarken motor klemensine gelen kablolarda aynen köprü yaptığınız gibi aynı fazları karşılıklı bağlıyormusunuz. Bir de ona dikkat edin.
 
çok teşekkür ederim ustam
 
selam öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Şef abimin çizimi gibi bir çizim rica edecektim. fakat yapacağım panoda bir kaç değişiklik yapacağım. öncelikle 5,5 kwa bir kompresörüm var daha yeni aldım. sanırım yıldız üçgene gerek yok. elimdeki parçalar
-35x45 pano
-termik röle maximum 10 amper ayarı var
-kontaktör 1 adet 7,5 kva
-1 adet k otomat
-1adet w otomat
-start stop düğme
-faz koruma ve faz sıra rölesi var (entes mkc03 modeli) belirtiğim 2 özeliğide var.
-2 adet 14mm yeşil kırmızı 14mm kedi gözleri
-3 adet 22 mm faz lambaları
elimdeki olan malzemeler bu şimdi bunun bağlantısını nasıl yapacağım. yanlız mühendislik projelerinden anlamıyor.
ŞEF abimin çizimi gibi olursa çok makbule geçer. şimdiden teşekkür ederim.
 
Sayın ehanay !
5,5 kw. motor, sanırım yıldız üçgene gerek yok demişsiniz. Motor etiket bilgilerini verirseniz daha iyi olur.
Yardımcı olmaya çalışırım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,905
Kullanıcılar
450,196
Son üye
Yılmaz Halil

Yeni konular

Geri
Üst