Hat Trafolu Seslendirme ve Anons Sistemleri

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
hat_trafolu_ses_sistemi.png

Kurulacak ses sisteminde 6 yada ve üzeri adette hoparlör sayısı var ise sistem hat trafolu amplifikatör ve hat trafolu hoparlör kullanılarak oluşturulmalıdır. Hat trafosunun amacı amplifikatör çıkışına yüksek sayıda hoparlörün paralel olarak bağlanabilmesi ve uzun mesafelerde oluşacak kayıpları engellemektir. Hat trafolu ses sistemlerinde, kullanılacak hoparlörlerde hat trafosu bağlanır.

Merkezi seslendirme ve acil anons sistemlerinde hoparlör sayısı çok yüksek adetlerde olabilmektedir. Bu gibi durumlarda hoparlör sayısına göre sistem hat trafolu olarak tasarlanır. Hat trafolu amplifikatörler mono çalışır.
Trafolu amfilerin 70 – 100V bir trafolu hoparlör çıkışı mevcuttur. Amfiye bağlanacak hoparlörlere trafo yerleştirilir, böylece gelen ses zayıflamadan hem uzaklara kadar iletilmiş hem de birden çok hoparlör peş peşe paralel bağlanabilir. Özellikle hastane, okul vb. alanlarda bu tip amplifikatörler kullanılırlar.


Sistemde kullanılacak hoparlör sayısı ve hoparlörlerin üzerlerinde bulunun trafoların watt gücüne göre amfi kullanılmalıdır.

Sistem satın alırken mutlaka ithalatçı firmanıza sistemdeki hoparlör ayısını belirtmelisiniz. Firma elindeki hoparlör ve amfi seçeneklerine göre siz uygun ürünler seçip fiyatlandıracaktır.

wm-500ut-amfi.jpg

Hat trafolu amfilerde hoparlör bağlantıları 0 ila 100 v çıkışlarına yapılır.

hat_trafolu_hoparl%C3%B6r.png

Hat trafolu amfinin 0V ucu hoparlörün eksi ucuna, 100V ucu hoparlörün artı giriş ucuna bağlanmalıdır.

http://www.elektronikguvenliksistemleri.info/hat-trafolu-ses-sistemleri-1482
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,306
Mesajlar
916,563
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Geri
Üst