Hastahane Teknisyenleri ?

an gelir

Üye
Katılım
6 May 2011
Mesajlar
24
Puanları
1
selam beyler


elektrik teknisyeni olarak önemli bir hastahaneden iş kabul aldım. ve buyuk bir aksilik olmazsa, eylul ayı gibi işe başlıcam. hastahanede teknisynlik yapmış arkadaşlara bir kaç sorum olucak yardımcı olurlar ise mutlu olurum. yardımlarınız için şimdiden teşekr ederim.

- ne tur arızalar ile karşılaşıyorsunuz ?

- işler çok yorucu oluyormu ?

-tıp cihazları için eğitim veriyormu hastahane ler ?
 
Arizalar;
Asansor
Lambalar
Otomatik kapilar
Upsler
Klimalar
Totemler
Tv-uydu
Buzdolabi
Hemsire cagri butonlari
Anlamsiz Sigorta atmalari
Elektrik kesintileri
Vs vs bir suru ariza

İs yeri geldiginde cok yorucu,butun arizalar anlayamayacagin sekilde ayni anda olur. Genelde tatil donuslerinde gerceklessir yeri geldiginde de hic is olmaz

Tip cihaazlari icin egitim veren hastane gormedim. Genelde biomedikalciler olur bu isler icin

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
İşin sadece elektrik sistemleri ise çok zorlanmazsın..Aylık Haftalık bakımlar harici
çok yorucu olacağını düşünmüyorum..Hastanenin büyüklüğüne ve yatak sayısına göre
değişir tabi bu..Arıza bu ne zaman nasıl çıkacağı belli olmaz..yeri gelir akşama kadar yerinden bile
kalkmazsın..bazen de yemek yiyecek vakit bile bulamazsın..zor işler....:)
hangi hastane bu arada??
 
hastahane yeni açılıcak koç universitesi tıp fakultesi eğitim ve araştırma hastanesi...adam bana morgda arızalar oldugunu söylemişti...yapabilirmisiniz dedi bende yaparım dedim...ayrıca eğitim felan dedi ama pek dinlemedim oralarını..peki hastanede size belirli bir bölgemi veriyorlar yoksa sıradan arıza nerede sen orada bunun gibimi ?
 
Yol yakınken vazgeç arkadaş :) Şaka bir yana işin kolay değil arıza ekibinin bir elemanı olursun şef arızanın büyüklüğü ve niteliğine göre elemanları yönlendirir. Allah yardımcın olsun.
 
hastahane yeni açılıcak koç universitesi tıp fakultesi eğitim ve araştırma hastanesi...adam bana morgda arızalar oldugunu söylemişti...yapabilirmisiniz dedi bende yaparım dedim...ayrıca eğitim felan dedi ama pek dinlemedim oralarını..peki hastanede size belirli bir bölgemi veriyorlar yoksa sıradan arıza nerede sen orada bunun gibimi ?


Anladığıma göre hastane kapasitesi büyük.
Sizinle birlikte 1-2 kişi daha çalışır elektrik teknisyeni olarak..büyük hastanelerde
genelde böyledir..Belirli bir bölge olayı yoktur..Arıza nerde sen ordasındır,çalışan
personele göre ve kıdem muhabbetleri de olur sa sıkıntılı işlere hep sen gidersin ilk
zamanlar..Bu heryerde böyledir..Morg ne alaka onu çözemedim:)...İçeride toplasan 3-5 tane soğutucu
dolap vardır..Ya gazı bitmiştir,ya fanı bozulmuştur,başka ne olacak ki..Ben 4 yıldır hastane de çalışıyorum
hiç morgtaki dolabın arızalandığı olmadı daha:)..maşallah diyelim:)
 
15 teknisyen var dedi adam. morg aydınlatması felan ondan bahsediyorm. sen hangi hastanede çalışıyorsun ?
 
hastahaneler zor yerler değildir bu konuda fazla endişelenme yapacağın floresan arızaları , anahtar, priz ,arızası , hasta yatak başı hemşire çağırma sistemi arızası, odada vavien tesisatı varsa şu anda pulse röle sistemi kullanılıyor rölenin yapışık olmasından yada çekmemesinden dolayı lambanın çalışmama durumu basit arızalar vardır . işi küçümsemiyorum ama zaten asansör bozulsa yada içinde biri kalsa senin yapacağın işlem zaten asansörü stop edip , kat seviyesine alıp kapısını açıp içindekileri dışarı çıkarttıktan sonra servisini arıyıp arıza yazdırıp durumu takip etmekten başka birşey olmayacaktır . otomatik kapı arızasında bile yapacağın pratik müdahaleler vardır . sular kesilebilir by pass hattını açıp yedek su kaynağını hastaneye vermek ,elektrik kesintilerinde bu çok önemlidirki jeneratör sistemlerini düzenli test edip yağ , mazot hortum,ısıtma çubukları v.s. gibi , kompanze sistemini kontrol edip , sayaçtan aktif reaktif ,kapasitif değerlerini günlük almak ups sistemlerini düzenli kontrol altında tutmak ,zaten sadece takip yapmak acil müdahalede bulunmak sizin oradaki işiniz yani hastanelerdeki acil servisler gibi ilk müdahaleyi yap arızayı servise bildir birde hasta gece tuvalette kapı kolu bozulup içeride kalabilir bu doktor hemşire odaları içinde geçerlidir bu kapılara müdahale etmek . hastanın odasındaki pencere kolu , hasta odasındaki rezervuar problemleri, ufak tefek menteşe , marangozluk işlerinin elinden gelmesi iyi olur zaten teknik bir insansan bu tip işler sana zor gelmez .sonuçta başında bir işletme mühendisi muhakkak olacaktır . senin açıklamama yapmana gerek kalmadan o gerekli açıklamaları hastane yönetimine yapacaktır. yapacağın ilk hastanedeki tüm elektrik panolarının ve elektrikle çalışan motor v.s. gbi araçların yerini öğren . su kazan ısıtma soğutma ,havalandırma ,,motor, vana çekvalf, borulama sistemleri bunları biran evvel öğren sana çok faydası olacaktır dostum şimdiden hayırlı olsun yeni işinde başarılar dilerim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst