Harmonik ölçüm analizörü hk.

fabia

Üye
Katılım
22 Eyl 2006
Mesajlar
295
Puanları
1
Yaş
39
ELİMDE MPR63 GÜÇ ANALİZÖRÜ VAR.BU CİHAZIN HARMONİKLERİ ÖLÇME ÖZELLİĞİ DE VAR.NASIL BÜTÜN BAĞLANTILARINI YAPTIM.HARMONİK KISMINDA AKIM VE GERİLİM İÇİN AYRI AYRI OLMAK ÜZERE YÜZDE 2,16 GİBİ BİR DEĞER OKUYORUM.BU NE ANLAMA GELİYOR.

*Sırf büyük harf ile yorum (post atmak) yazmak yasaktır. Sırf büyük harf ile başlık (topic) açmak yasaktır. konu başlığı düzenlenmiştir.
düzenleyen:volcanoss
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn. fabia

* Akım harmonik distorsiyonu %2.16 ve gerilim harmonik distorsiyonunun %2.16 olduğunu göstergesidir. Eğer ikisi için de bu değer verilmiş ise. Ekte kalite ölçütleri hakkında bilgi verilmiştir.
 
akım ve gerilimin dalga şekillerini görme imkanım yok.mpr63 analizöründen hangi harmoniğin etkili olduğunu görebilirmiyim yada ekran da görülen % 2,16 hem akım hemde gerilim için olan değer harmonik derecesi ile ilgili bir bilgi verirmi bana.vermiş olduğunuz adresten teknik şartnameyide okudum ama açıkçası bi şey anlamadım.ama yinede yardımınız için teşekkür ederim.
 
sayın fabia

gördüğünüz değerin akım ve gerilim harmoniği olduğunu sanmıyorum. çünkü akım harmoniği gerilim harmoniğinden fazla olur. ölçü aletinin ayarlarını kurcalarsanız veya kitapçığı varsa ekranda en azından 3. 5. ve 7. harmonikleri mutlaka gösterir.
 
gördüğüm değerler akım ve gerilimin toplam hormanik değerleri.yani 1 ile 31 arası harmoniklerin toplamını veriyormuş.biraz karıştırdım cihazı harmonik menüsüne ilk gelindiğinde toplamları veriyor bir alt menüde ayrı ayrı tüm harmonik derecelerinin yüzdesel olarak distorsiyonu görülebiliyormuş.yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
 
daha ucuz harmonik cihazları ve ölçü aletleri
yokmu arkadaşlar
 
Arkadaşım Chauvin Arnoux F25 cihazını öneririm sadece harmonik ölçer
 
arkadaşlar merhaba..staj yapıyorum ben..işletmede analizör denen Şebeke ölçümleri yapan bir cihaz var..(CA 8332B)bir yere analizörü kurup verileri alıyoruz..hersey normal ama geceleri akım harmonikleri artış gösteriyor.sebebi ne olabilir sizce?internette 2 gundur bakıyorum bulamadım.fıkrınızı paylasırsanız cok sevınecegım..iyi gunler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,858
Kullanıcılar
449,993
Son üye
sedat2727

Yeni konular

Geri
Üst