Hareket sensörü ve potansiyometre ile 2 kademeli yol aydınlatması

elifd

Üye
Katılım
1 Ara 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhabalar

Bitirme tezi olarak bir akıllı yol aydınlatması sistemi tasarlayacağım. Projede potansiyometre, hareket sensörü, 12 V akü ve küçük ledler kullanacağım. Proje şu şekilde işleyecek: Yolda hiç bir hareket yokken ledler kısık bir şekilde yanacak. Hareket sensörüm herhangi bir hareket algıladığında otomatik olarak parlaklığı %100 seviyesine getirecek. Aydınlık seviyesini potansiyometreden elle değil direnç yardımıyla akımı düşürerek elde edeceğim. Fakat bunların bağlantısı hakkında yardıma ihtiyacım var.

Yardımınızı bekliyorum, teşekkürler

Saygılarımla
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
elektronık bılgım yoktur elektrıkcı mantıgı ıle fıkır vereyım kısık yanacagı zaman 6 volt aku ıle besle zener dıyot la da dusure bılırmısım bılmıyorum ama haraket sensorunun cıkısı ıle role yı cektırıp led e 12 volt ver en kolayı budur her halde
 
en kolay yolu uzay eriğinin söylediği şekilde tabiki, güzel bir tasarruf projesi olmuş fikir size aitse tebrik ederim.
 
bende şöyle düşündüm bu lambalar tasarruf içinse yüksek ihtimale led olacaktır örneğin 70 ledden oluşan bir lambaysa hareket yokken 35 led sürekli ışık yayacak şekilde sabit birşekilde ayaranıp geri kalan 2.grup 35 ledi hareket sensörüyle algılandığında 70 ledin ışık vermesi sağlanabilirbunun için ayrı ayrı aynağa değilde 2 röleyle ayırarak 1.led grubunu hava karardığında devreye girmesini 2.röle led grubunuda hareket algıladığında yanmasını sağlamak için kullanılabilir.
 
bitirme tezi olduguna göre olaya biraz daha derinden bakmak vede süslemek gerekir bence.
pır sensörler sıcaklıgın hareketini (önündeki freshnel lens sayesinde) algılarlar ve hareket gördüklerinde opamplar sayesinde salınım hareketi yaparlar.bu salınımlar ayarlanan hassasiyet degerlerini astıgında algılama sinyali üretirler,(gercekte pır sensörlerinin üretim sebebi temassız sıcaklık ölcümüdür).bu sinyali alarak ve hatta insan yogunlugunu(yani belirli süredeki algılama sayısını algılatarak(saydırarak))duruma göre aydınlatma siddeti artırılıp düsürülebilinir.aydınlatma siddetinin artırılıp düşürülmesinde lambaların yarısını yakmak vs cok basit çözüm olur,bence insan yogunluguna,ısık siddetine vs bakarak pwm olarak lambaların yakılması bitirme projesi için daha iyi olacaktır.
pır sensör hakkında soracak birseyleriniz olursa yardımcı olmaya calısırım.hatta projeyi tez bazında bırakmayıp uygulamalı olarak yapacak olursanız sensor ve kartını ücretsiz olarak gönderebilirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,379
Mesajlar
917,114
Kullanıcılar
450,258
Son üye
EDA TAŞDEMİR

Yeni konular

Geri
Üst