hareket sensörü arızası

ben Türkiyede direnç bile yapılmıyor diye biliyordum,bu sensörler nasıl %100 yerli oluyor anlamadım.Tabii binlerce yıl önce çinle komşuymuşuz.Çin imparatoru araya duvar bile yaptı.Yerliden kastınız oysa bilmem de % 100 yerli lafı bana garip geldi.Hatta o sensörün içinde yerli,bir ihtimal lehimler vardır.başka da bir şey olacağını sanmıyorum.
 
İnsan biraz saf olupta her söylenene inanırsa işte böyle olur. Valla ben na-de' nin yalancısıyım. Hatta bayağı bir sevinmiştim, artık bizde birşeyler yapabiliyoruz diye.
Mustafa ustam bu arada yine espri ile karışık taşı gediğine koydunuz. Her konuya bu kadar cem yılmazvari yaklaşımınız çok hoşuma gidiyor.

Çin seddi deyince aklıma bir şey geldi.
İnternette başka bir sitede " duyduğunuz en komik espri " başlıklı bir yazıda okuduklarımı aktarayım.
Çocuk, sabah kahvaltıda babasına
----Dün akşam chat yaparken bi çinliyle tanıştım
Babası
----Eeeee ?
----Adam türkleri ve türkiyeyi tanımıyor, ne kadar anlatsamda tanıyamadı.
Babası
----Sorsaydın bi çin seddini ebesinin hayrınamı dikmişler.
 
ben bütün sensörlü aplikleri ve sensör modüllerimin hepsini na-de marka kullanıyorum diğer markalara göre en kalitelisi diyebilirim. ama bi ürün alınca nedense iki ambalajlı oluyor. ilk ambalajda ne resim var ne yazı var sadece beyaz bir kutu onun üstündede cafcaflı bi kutu daha . heralde sağlam olsun diye koymuyorlar o kutuları cinden geliyor. ayrıca kutunun dışındaki resimle içindeki ürün tam olarak bir birini tutmaya biliyor. ama allah razı olsun adamlar malının arkasındalar arızalı modülü verip yenisini alabiliyorum. herşey güzelde, şu duvara monte ferforje tipli apliklerin malzemesini birazdaha kaliteli yapsalar çom makbule geçecek. değiştirip durmaktan yoruldum artık. çocuklarada laf anlatamıyoruz top vurdumu kırılıyo.
bu arada tabiki bütün ürünleri çinden almıyorlar üretimde yapıyolar. adamların hakkını yemeyelim şimdi.
 
sayın takumasato söyledikleriniz kesinlikle dogru.aplik bahce aydınlatma spotları vs. iki kutulu olanlar hep cinden geliyo...ben sordum kacamak cevap verdiler ama teknik servisteki arkadas itiraf etti.benim yerli malı diye söylediğim sensörleri ve sensörlü armatürleri...mustafa sefim haklısınız ama en nihayetinde na-de devre elemanı üretmiyo...kullanılan malzemeleri özdisan dan alıyolar diye biliyorum onlar nerden getiriyo onu bilmiyorum....ama sunu söylemek istedim ben.kendi plastik kalıbları ve enjeksiyon makinaları var.kendi tasarım elamanı ve arge leri var.arge müdürlerini tanıyorum gercekten cok yetenekli ve işinde cok basarılı bir mühendis.pcb tasarımlarıda kendilerine ait.hatta sadece bu konuda 3 mühendis calısıyo.toplam 10 kişilik arge ekipleri var.dediğim gibi fabrikayı gezerken gercekten hosuma gitti.rekabet ortamından dolayı cinden ürün getirmişler evet ama bu anlasılmıycak bişey degil.elektrikçiler montaj dahil 20 ytl ye sensörlü armatür satıyolar.na-de nin belkide iskontolu fiyatı bundan fazla cin malları yüzünden epeyce pazar payı kaybetmiş.neyseki sensörlerin kalitesini düşürüp ucuz satma yoluna gitmediler işte cinden bazı ucuz ürünler getirip mücadele etmeye calısıyorlar.

ben destek olunması düşüncesindeyim.piyasa zaten cin mallarıyla dolup tastı.ve ne yazıkki bazı yerli üreticilerimizin de onlardan asagı kalır tarafı yok.durum dahada kötüye gitmeye basladı.
cin mallarıyla mücadele için kaliteli ürüne yönelmeliyiz.bu yerli üreticileri de bu yönde tesvik edecektir.
steniel in bi sensörü 55 é ve na-de bile bizim en pahalı ürünümüz avrupaya satmıyor.eger avrupada bizim gibi ucuz malları tercih etseydi ne steniel kalırdı schneider.bence bizm de bu sekilde davranmamız lazım.
 
sayın sulomax;
Kendi adıma konuşayım,ben Na-de nin ürünlerinden şikayetçi değilim.elimde bir sürü na-de marka sensör var.Çalışıyor.Sadece ayar yapması biraz dert.Diğer ürünleri de güzel.
Ben sadeece %100 yerli olayına karşıyım.
öncelikle kompanent üretemiyoruz.Küçücük adamlar yapıyor,biz yapmıyoruz:) Bildiğim kadarıyla sadece tübitak ve odtüde yarıiletken üretimi var.Odtününki biraz deneysel,tubitakınki de sanırım askeri amaçlıdır.
O sensörlerin plastiğinin hammaddesi bile yabancıdır sanırım.firmaların kalıbını yapmasını çok büyütmemek lazım.Keşke kalıpğlar çinde yapılsa da içi bizde yapılsa.pcb tasarımına gelince,ben beceremiyorum da,şimdiki programlarla,lise 2 ye giden çocuklar ya da gençler yapabiliyor bunu.Türkiyede baskı devreyi üreten firmalar da var.En azından şimdilik var.Onlar da hammaddeyi çinden alarak ayakta durabiliyorlar.
Ben hammaddenin çinden alınmasına ya da orada üretilmesine de çok kötü bakmıyorum.İş bunu tasarlamakta,elinde üretebilecek bilgi varken,bir nevi pis işlerini başka ülkelere yaptırabilmekte.Hepiniz biliyorsunuz,ne kadar pis iş ve işçilik maliyeti fazla olan iş varsa,avrupalılar bunu bize ya da kendilerince gelişmemiş buldukları ülkelere ihale ediyorlar.
Yine diyorum.Ne na-de hakkında olumsuz bir süşüncem var,ne de ürünü çinde yaptıran ülkeler hakkında.Benim iddiam,%100 yerli olamayacağı.%100 yerli bir yoğurdumuz vardı.Onu da hollanda inekleriyle , yabancı yoğurt firmalarına kaptırdık.
 
sayın mustafa sefim sizi cok anlıyorum.zaten ne üzerinden tartısırsak tartısalım konu dönüp dolaşıp carpık sanayileşme problemimize geliyor.tıpkı carpık kentleşme,carpık anayasamız,carpık siyasetcilerimiz gibi...

ümit ediyorum gün gelir bizde dediğiniz gibi yogurttan baska % 100 kendi üretimimiz bişeyler yaparız...bu arada ilginc bi anektot olsun diye bişey anlatıcam...nerdeyse her evde bulunan genellikle kırmızı olan davul fırınlar vardırya tek tepsilik.onun patenti bir türk firmaya ait yani biz yapmışız.patent basvurusu yapıldıgı zaman bize ait yapabildiğimiz 3-5 tane seyden biriymiş o kadar önemliymiş yani....ve o gün amerikanın aya ayak bastıgı günmüş...:) duyunca gercekten acı acı gülmüştüm...genede o günlerden bu günlere bi gelişme var umarım daha da iyi oluruz...
 
Ne kadar akrabam varsa,ailem dahil,akıllı fırınları ve ocaklı fırınları attılar,davul fırına dönüş yaptılar.Diğerlerinden çok daha iyi pişiriyormuş.Sosyete bile davul fırın kullanıyorlar.Amerikalılar henüz bunu bile keşfedememişler.
Biz insanların mutluluğu odaklı düşündüğümüzden, davul fırın,otomatik taharet musluğu gibi kullanıcı odaklı ve insanların hayatını kolaylaştıran şeyler üretiyoruz.Amerika ise insanları öldürme odaklı ve hayatlarını cehenneme çevirme odaklı düşündüklerinden ,atom bombası,uzay mekiği,siyanür gazı üretiyor.Acaba kim daha gelişmiş? İnsani şeyler üreten mi,hayvani planlar yapan mı?
Ben şunu diyorum,biz teknoloji alanında ilerleyemediysek,bu türk ya da türkiyede yaşayan diğer ırkların, teknolojide ilerileyenlerden zeki olmadıklarından dolayı değil.Çünkü aynı genleri taşıyan insanlar daha önce dünyayı yönetiyormuş,teknoloji ellerindeymiş.
Demek ki önce birlik beraberlik içinde olur,sonra da çok çalışırsak ileride amerikalılar,acaba bu sensör %100 amerikan mı,yoksa Türkler mi geliştirdi diye tartışırlar.
Sanırım bu yazının sayın korkmaz desing arkadaşımızın sensörüne bir faydası dokunmayacak :)
 
Merhaba arkadaşlar.Hareket sensörü ile başladık ama gerçekten iyi bir tüketici milletiz.Çin malı min malı diyerek yerli üretiçilerimiz soluksuz bırakıldı.Üretiçi olarak piyasamızda Kablo sektörü ve Bakalit üretimi revaşta Diğer şalt ürünler...... Çinçin ne olacak abi bizim üretiçilerimiz,biz uygulayıcılar elimizden geldiğince yerli demek istiyoruz ama.Bizler kendi üretiçimize değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini her esnaf gibi bende dile getiriyorum.
Bu ara ŞEF im çin espirisyle koptuk.Saygılar.
 
evet olay kormaz arkadasımızın konusundan epey bi uzaklastı...hani hep olurya en alakasız konulardan konusurken olay devleti kurtarmaya dogru gider ve bu muhabbetlerin sonuda hep bizden adam olmaz seklinde biter...sanki onu andırdı...ama bizden adam olur biz tarihimizle ve sizinde dediginiz gibi vicdanımız,insanlık onurumuz la dünya da bambaska bir konumdayız...ortadogunun yada balkanların barıs içinde yasadıkları sayılı yıllar bizim hakimiyetimizde yasanmıstır...sadece bu bile ne kadar degerli oldugumuzu apacık ortaya koyuyor...neyse artık bir yerlerde bi yanlıs yaptık henüz toparlayabilmiş degiliz ama bu böyle gitmeyecek hiç bi zaman da gitmedi gecmiştede cok kötü günlerimiz oldu fakat biz hep ayaga kalktık bölgemizdeki en güçlü devlet haline geldik ve o bölgeye barıs getirdik umarım gene böyle olur ama biz görürmüyüz onu bilmem belki torunlarımız insallah...
 
hareket sensöründen davul fırına nasıl geldik ya ;D ama o davul fırından bizde de var iyi pişirdi gercek.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,798
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst