gunesden buhar kazani

egypt

Üye
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
641
Puanları
6
Yaş
40
Merhabalar
gazla 8000kg/h buhar ureten 10 barlik bir kazanin yerine gunes panellerinden gucunu alan bir elektrikli kazan yapilabilirmi yapilirsa bunun icin ne kadar bir maliyet gerekir ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Dostum merhaba. şöyle baktımda saatte 8 tonluk bir buhar kazanı yerine elektrikle bu buharı elde etmek için çok elektrik harcamak gerekir. Ayrıca %17-25 değer arasında panel verimleri olduğunu düşünürseniz bu işi solar panelle yapmak çılgınlık olur.

Size tavsiyem bu işi güneş ile çözmek istiyorsanız güneş ışığı ile gelen ısı enerjisini kullanarak yapmanız hem daha az maliyetli hemde daha kolay olacaktır. 10 barlık değilde 5 barlık 180 derecelik bir sistem devreye alınmasında bulunmuştum absorbsiyonlu soğutma sistemi için kurulmuştu aynalı bir güneş enerjisi parkı vardı böyle bir sistem düşünülebilir.
 
Merhaba.Panel>elektrik üretimi>elektrik>rezistansla ısıtma çok verimsiz ve çok zorlayıcı yollardan alınan güç bir yol olur.Onun yerine su ısıtıcılı güneş panellerinin çıkıştaki sıcak su hattı,eşanjörden (İndirekt ısıtmayla) geçirilerek veya direk olarak bu buhar kazanına verilebilir.Ancak buhar oluşturamayacak kadar kalori (Isıl değer) transferi olmadığında,elektrikli rezistanslı ısıtma da takviye olarak devreye ayrıca alınmış olur.Yani kombine (Tandem) çalışan bir sistem bu şekilde de tasarlanabilir.

Maliyet hesabı her halükarda da elektrik üreten panellerin rezistansla su buharı üretmesindeki bir maliyet hesabından daha uygun ve daha düşük olacaktır.Bu yolu (Verimli olanını) mutlaka düşünmelisiniz.Kolay gelsin.
 
Herkesin bir cilgin projesi var buda bizimki.
Ben sicak bakmiyorum cunku kabaca hesaplarima gore.
1kg buhar : 0.072m3gaz ister
8000kg buhar : 576m3gaz
1m3 gaz : 8250kcal
8000kg steam = 4800000kcal 4800000kcal = 5584kw

Bunu gunesden almaya calismak cok ucuk proje bende bunu savunuyorum bu projeye sicak bakmadigimdan burdan birde sizlerle paylasip dusuncelerinizi ogrenmek istedim.
 
o kadar güneş alan ve yeterince geniş bir alan var ise aynalarla kazanı ısıtma yöntemi denenebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,240
Mesajlar
916,102
Kullanıcılar
450,049
Son üye
elm3ss

Yeni konular

Geri
Üst