Grundıg r 500 marka 40 yıllık müzik seti restorasyonu hakkında bilgi arıyorum


Sevgili elektronikçi arkadaşlar.
Yorumlarınız ışığında amfi mi kurcalatmamaya karar verdim.
MP3 çaları yada cep telefonunu amfiye balayabileceğim bir kablo aldım.
HAMA marka bu kabloyu 43 liraya Vatan Bilgisayardan aldım.

WhatsApp Image 2017-02-13 at 20.48.11.jpeg

Fotoğraftaki kabloyu cep telefonumun yada mp3 çalarımın kulaklık çıkışına takıp diğer iki ucu da (kırmızı beyaz deniyormuş bu uclara) amfi min çeşitli girişlerinde denedim.
Deneme sonucunu videoya çektim. Videoyu izleme zahmetine girerseniz ki lütfen izleyin, sorunun nerede olduğu konusunda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Sanıyorum ki benim şahsi fikrim video da gördüğünüz girişler arızalı olmalı.
Ses çok kötü çıkıyor. cızırtılı gürültülü vs. Ayrıca gördüğünüz Line R L şeklindeki girişlerde hiç bir ses alamadım. Ama birisi bana Line girişlerine bağlayın demişti.
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Bana hama kablonun şase hattında sıkıntı var gibi geldi. Ölçü aleti ile tek tek kontrol etmek lazım.
 
Banada kablo da bir kopukluk var gibi geldi yada icerden hatlarda bir karisiklik var sanki kabloda.

Birde sesle ilgili sunu soyleyebilirim. Ses kaynaginin seviyesi cok yuksek gibi. Telefonla denerken sesi tamamen kisip kademe kademe yukseltmekte fayda var.
 
öndeki kulaklık jakını çıkart o hama balon marka tos fişin tek ucu gisin şaseler değmeden takıp dene telin sesini kısıktan başla.
 
Sevgili forumdaşlar, elektornikçiler. tavsiyelerinize uyarak telefonun sesini kısarak başlattım müziği. evet kısık başlayınca düzeldi :) sebebini siz daha iyi bilirsiniz ama ben hiç anlamadım sebebini. saedce ses açarken kısarken cızırtı yapıyor. ses çevirme düğmesi arızalı olabilir. birde telefonun sesini yükseltince yine cızırtı yapıyor. demekki amfi nin de bir kapasitesi var. teşekkür ederim herkese.
 
komitatör dediğimiz function yani onun içi oksitlenme olabiliyor.Kontak sprey sıkabilirsin fakat kablo için bozuk gibi görünürde bozuk kulaklığın varsa ucuna tos jak lehimlettir daha iyi olur düşüncesindeyim
 
Anfinin line in girisinin maksimum bir ses giris seviyesi vardir. Telefonun kulaklik cikisi bu giris seviyesinin cok ustundedir.

Bu nedenle sesi son seviyede actiginizda bozulma yasiyorsunuz.
 
Şimdi tek eksiğim amfiye ait boxerlardan birinin kablosunu yenilemek. Uygun bir kablo alıp kendim lehim yaparım diyorum. Boxerın içinde izocam var 45 sene önce böyleydi demek.Beni şaşırtan şey 45 yıl önce alman mühendisliğinin ürettiği müzik setinin bugünkü teknoloji ile uyumlu olması ve modern bir cep telefonunu bağlayıp müzik dinleyebiliyor olmamız.

WhatsApp Image 2017-02-14 at 20.58.53 (1).jpeg
WhatsApp Image 2017-02-14 at 20.58.53 (2).jpeg
WhatsApp Image 2017-02-14 at 20.58.53 (4).jpeg
WhatsApp Image 2017-02-14 at 20.58.53.jpeg
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,723
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst