GNOME3 ve Getirdikleri

Titus

Üye
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
422
Puanları
6
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar,

Yıllardır kendi kişisel bilgisayarımda Fluxbox kullanırdım. Haftasonu nedense GNOME3 yazıları okurken bir anlık gaz ile masaüstü ortamımı GNOME3'e terfi ettirdim.

Ama etmez olaydım diyorum şuan. GNOME2 ile arasında pek bir fark yokken, üstüne bir de sistem kaynaklarımı daha fazla sömürüyor. Ya alışık olduğum Fluxbox hızını metacity'de göremiyorum ya da eksik yaptığım ayarları mevcut.

Bu konuda deneyimi olanlar benimle paylaşırlarsa çok mutlu olurum.

Not: Kullandığım Linux dağıtımı da ArchLinux'tur.
 
GNOME3 de utility denen baş belası ve berbat menü özellikleri beni çileden çıkardı.

Ubuntu 11.10 (GNOME3) dan itibaren gelen classic görünümde üst bar tamamen işlevsiz.

Masaüstünü göster butonu yok. Harici olarak siz kuruyorsunuz.

Denetim masasını ne siz sorun ne ben anlatayım. Sadece masaüstü ayarlarında bile tonlarca çile çektim.

En sonunda Ubuntu'nun KDE dağıtımı olan Kubuntu'ya geçtim, tüm dertlerimden kurtuldum.

Kubuntu'ya geçmeyi düşünenler için 2 önemli uyarıda bulunmak istiyorum. Birincisi kablosuz ağı gördüğünüz/eklediğiniz halde bağlanamayabilirsiniz. Bunun için kablo ile bağlanıp eksik olan network paketlerini yüklemelisiniz ve varsa update'lerini yapmalısınız.

Bir diğer uyarım ise Dolphin dosya yöneticini asla kullanmayın. Bir klasörü 10 dk da anca açıyor. Ben Konqueror kurdum ve default olarak ayarladım. Hiç sorunsuz kullanıyorum.
 
Ben de KDE masaüstü taraftarıyım. GNOME3'deki sorunlar yüzünden Ubuntu dağıtımından soğudum vallahi..
 
Bu mesajı yazdıktan 3 gün sonra XFCE yükledim. Unity sevsem Schneider PLC kullanırdım mantığı ile hareket ediyorum sanırım, ama gerçekten çok kötü bir uygulama olmuş bu.
 
Sn. Titus, güzel bir açıklama olmuş takdir ettim. :eek:
 
Ben şahsen Gnome-shell kullanıyorum. Ama yeni ekran kartı aldım diye bana etmediğini bırakmadı.! Ancak ubuntu 11.10'u yeniden kurarak toparlayabildim :s Şu an sorunsuz çalışıyor ama her an koyverebilir diye korkuyorum :(
 
Gnome 3.2 ve daha doğrusu gnome-shell özellikle ubuntu 11.10 üzerine kurduğumda sorunsuz biçimde kullanıyorum. Bazı ekran kartlarında sorun olduğu söylenmekte ama daha önce denemediğimiz farklı bir masaüstü deneyimi için oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. elbette ki gnome2'deki sadelik tam olarak yer almasa da donanımsal bir problem olmadıkça gnome3'ü kullanmak da fonksiyonel olabilmekte. Elbette ki Fluxbox gibi kabuklardan hız olarak eksisi olabilir ama yine de tatmin edici klasik 3-4 yıl önceki notebook hızlarında bile rahatlıkla çalışabilecek bir masaüstü ortamı diye düşünüyorum.
 
Sn. Titus, güzel bir açıklama olmuş takdir ettim. :eek:
 
ilk önce gnomu sevmezdim, kde güncellemesinden sonra kde canımı sıktı, onun üzerine gnomu denedim daha önce neden detaylı inceleyip kullanmadım dedim bir süre sonrada gnome batırdı :D
 
12.04 LTS Gnome3 kullanıyorum pek sıkıntı çekmiyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst