Güneş ve Rüzgar Enerjisi İle Elektrik Üretme

Katılım
7 Eki 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Güneş ve Rüzgar Enerjisi İle Elektrik Üretme İmkanları , Alternatif Enerji Ürünleri Burada

www.elektrikburada.com

Sınırsız Temiz Enerji
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ben evimde güneş enerjisi ile elektrik üretmek istiyorum. yaklaşık 100 tl fatura geliyor . evin çatısı sürekli güneş alıyor. bunu maliyeti ne olur. bilgi verebilirmisiniz. teşekkürler.
 
8 - 10 yıllık elektrik faturası kadar.
 
Bizim buralarda gunes panelleri cok yaygin, catirlara koyuyorlar 5kw 10kw sistemi kuruyorlar inverter yardimi ile urettikleri elektrigi elektrik krumuna satiyorlar. Bu sistemler ilk piyasaya ciktiginda 55 bin euroya kuruluyordu. 3-4 yil icinde nedense ayni sistem 12 bin 13 bin euroya kadar dustu.

Ilk moda oldugunda tek firma vardi simdi 4 firma var bu sistemleri takan. Ayrica gunes panellerini kendisi alip kuranlar da var fakat araci olmadigi icin elektrik kurumu ile sozlesme de zorluk oluyor.
 
Avrupa ülkelerinde çift yönlü sayaç var da bizim ülkemizde maalesef yok Ahmet bey kardeşim.
İstanbul Karaköy de sayaç üretici firmaları alt üst ettim, hiç birinde çift yönlü sayaç imalatı yok.
Ayrıca elektrik dağıtım şirketlerinin de bu konu hakkında en küçük bilgileri yok.
 
Bizdede durum farkli degil Mehmet Bey, sayaclarimiz tek yonlu. Gunes paneli kuranlar ilaveten fazlalik bir sayac aliyor, urettigi elektrigi kendisi hic kullanmadan kuruma satiyor. Bahsi gecen cift yonlu sayaci bende okumustum Hollanda da cok yaygin sanirim.
 
Elster'den yaklaşık 1500 tl gibi bir ücret karşılığı alabilirsiniz. Ayrıca dağıtım şirketlerinde bu sayaçlar ilçeler arası alışverişi ölçmek için çok sık kullanılır, bilgilerinin olmaması çok enteresan.
 
çalıştığım şirket çift yönlü sayaçlar konusunda uzman. hem kendi marka sayaçları hem de actaris ve bir diğer marka ile alakalı satışları mevcut. eminim ki çok daha iyi teklif vereceklerdir.
Aktifenerji
 

Forum istatistikleri

Konular
128,426
Mesajlar
917,521
Kullanıcılar
450,342
Son üye
Zuwax

Yeni konular

Geri
Üst