Güneş paneli kurulumu ve ayrıntıları

Teşekkürler ahmet bey bir soruda ben ekleyeyim invertör den çıkıp sayaca sayactan sebekeye giden hat normal de beslendigimiz hat degil heralde öyle ise bu iste dagiticinin yapmasi gereken birsey varmi satışa onay vermesi disinda tarz bilgileri bulamadim.

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 

Ekli dosyalar

  • 1394998255689.jpg
    1394998255689.jpg
    32.1 KB · Görüntüleme: 22
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dedigine gore normal beslendigimiz hat Bahadir bey.Soyle bir detay da var:

Elektrik kurumu herhangi bir tamirat icin sebekenin elektrigini kestigi zaman, panellerden hatta aktarilan elektrik de kesiliyor. Herhangi bir kaza yasanmamasi icin.
 
Evet bunu okumuştum bir sitede elektrikler gittiginde elektriksiz kaliniyor.

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Resimde görüldüğü kadarı ile sayaçlar birbirine seri bağlı ve pano içersinde ayırıcı olmalı çünkü Şebeke fazı ile sizin panelden gelen faz çakışmaması lazım dolaysı ile elektriksel kilitlemeli ve ayırıcı kumanda sistemi kurulursa tedaşta arıza bile olsa sizin faz tedaşla karışmaz.Hatta manuel pako şalterde (1-0-2) eklenirse daha güvenli olur.
 
Ahmet beyin abisinin dedigine göre sebekeden beslendigimiz hat uzerinden satış yapılıyor sayaclarin biri sebekeden aldigimizi digeride sattigimizi olcuyor ama bu elektrigi beslendigimiz hattan nasil satiyoruz urettigimizin ayri bir hattan gitmesi gerekmiyormu zaten biz ayırıcı koymazsak sebekeden alicaz surekli bu kullaniciya kalmış sattigimizdan o miktari düşüyor ona gore odeme yapıyormuş bakimlarda elektriksiz kalmamak icin veysel beyin dedigi gibi ayirici koyulabilir.

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Bahadırın eklentisindeki "D" panosunun (şebeke ve saatler buna birtek beraber giriyor) mümkünse iç resmini bekliyorum, farklı bir şeyler var veya olmalı.
 
Bülent ustam dikkat edersen panodan tek çıkış var buda sayaçların birbirine seri bağlı olduğunu göstreiyor.Pano içersinde ayırıcı olmaması imkansız.Yakontaktörlerle ayrılmıştır yada pako şalterle.
 
Tabi bu enerjiyi geri tedaşın hattınada verebilirsin tedaş kendi ayırıcısını keser mesela yan binaya giriş hattını keser oraya sen besleme verirsin bunun teknik boyutundan önce yönetmelik incelenmeli bence.Yönetmelikleri hallet teknik boyutu buradan hallederiz...:)
 
Sistemi net bilmemekle birlikte şunu duymuştum

Eve normal şebeke bağlı

Panelden direk şebekeye bağlanıyor panel çıkışı sayaç var

Örnek olarak 10 KW verdin şebekeye
Sen şebekeden 25 KW aldın
Sayaçlar okunurken çıkarma işlemi var.

Bu sayede hiç elektriksiz kalmazsınız
Bide bu sistemde depolama yok diye biliyorum

LG-P880 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
On-Grid sistemler şebeke üzerinden çalışırlar. Bu uygulamada şebeke uyumlu bir invertör ile solar paneller üzerinden üretilen elektrik DC’den AC’ye çevrilerek şebekeye aktarılır. Üretilen elektrik şebekeye bir hattan beslenirken, tüketilen elektrik ayrı bir hattan yine şebekeden kullanılır.
Alıntıdır.

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,820
Kullanıcılar
449,986
Son üye
ferhatyigit

Yeni konular

Geri
Üst