Güç kaynağı ölçümü

devre_

Üye
Katılım
14 Nis 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar,
Elimde 6.3 A giriş sigortası olan 220AC/24VDC güç kaynağı /(Power supply)var.
Güç kaynağının ortasındaki kocaman kapasitor kuruyor ve kart üzerinde çeşitli yerlerde yanıklara ,arızalara sebep oluyor.Ancak ne girişteki 6.3A sigorta nede çıkıştaki 1A lik sigortalar atmıyor.ilk sorum Kapasitor neden kurur? Neden sigorta atmıyor?Aşırı akımdan mı yoksa sıcakltan mı?
Birde ben osiloskop ile bozuk kartın arızasını kontrol etmek istiyorum ama basit kapasitor ve diode testinden başka birşey bilmiyorum.Güç kaynağı arızasıyla ilgili döküman yada bilgisi olan var mı?Osiloskopta sinyal takibi ve genel kart arızası yada entegre arızası nasıl bulunur bu konuda elinde kaynak yada bilgisi olan üstadlardan yardımlarını esirgememelerini istiyorum.

Saygılarımla....

İyi çalışmalar....
 
güç kaynağınızın bir devre şeması varsa yardımcı olmaya çalışırız ayrıca girişte 6,3 A çıkışta 1 A sigorta ters gibi geldi. giriş sigortası çıkışa göre daha küçük olması gerekir diye düşünüyorum. çıkış sigortası atmadığına göre yükten kaynaklı bir arıza yok diye düşünüyorum. devre şeması olursa daha iyi yorum yapma şansımız olabilir.
 
Elektrolitik kondansatörlerde ısı artınca içindeki elektrolit kimyasal olarak bozulur ,kap ya tamamen gider yada kapasitesi sıfıra yakın olur, bu durumda akım artmaz kesilir veya azalır, 85c yerine 105c kap kullan yada içerdeki sıcak hava akımınını yönlendirerek kapasitörün ısınmamasını sağla, yenisini lehimleyeceksen yer müsaitse bacakları uzun tutmanda fayda var.
Sigortalardan aşırı akım geçmediğinden atmaması normal.
 
Son düzenleme:
merhaba yardımcı olmaya çalışam ama güç kaynağının şeması lazım yoksa bu loto oynamaya benzer yanlış anlama çünkü bahsettiin kondansatörün devrenin hangi katında olduunu biz bilmiyoruz belkide montajda yapılan hata veya tasarım hatası vardır ! örnek vereyim redline uydu cihazlarının bazı modellerinde siviçmod besleme arızasından cihaz sapıtıyor ya canı istediinde açılıyor yada çalışırken kapanıp yeniden açılıyor biz çözümü siviçmoddaki voltaj çıkış portuna en yakın kondansatörleri voltaj deerlrini iki katına çıkarıp yenileyerek çözüyoruz. elbette bu bizim bulduumuz çözüm ve tamir ettiimiz 10 cihazdan henüz geri gelen yok üstelik bu arıza cihaz satıldıktan daha bir ay olmamışken bile oluyor bu durumda garantii işletmeyip masrafı üsleniyoruz tabi cihazı biz sattıımız için kendimizi düşünmek zorundayız :)) aşırı ısı iğtimalini elemenin yolu var diğer devre elemanlarına bak onlardada ısıya manuz kaldıklarını gösteren belirtiler olması lazım en azından kart yüzeyindeki reçine kaplı yüzeyin deforme olması gibi deilse ısı olmayabilir kolaygelsin şimdiden
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst